• Průvodce

aktualizováno

Jak zařídit obývací pokoj ve studiovém bytě?

Garsonka je jedním z nejoblíbenějších typů bytů, které si vybírají většinou obyvatelé velkých měst. Je to ideální řešení pro jednotlivce, studenty i mladé páry. I když je pohodlné, že v bytě žije málo osob, vyžaduje to pečlivý přístup k jeho uspořádání. Jedna místnost funguje jako několik místností zároveň, takže musíme zajistit pohodlí při pohybu i estetiku. Ukážeme vám, jak zařídit obývací pokoj ve studiovém bytě.


Obývací pokoj ve studiovém bytě – mnoho funkcí v jednom interiéru

Obývací pokoj v garsonce je základním interiérem v uspořádání celého bytu. Právě tam se děje nejvíce věcí a přitahuje pozornost případných hostů. Obvykle musí obývací pokoj sloužit jako obývací pokoj, ale také ložnice, domácí kancelář, šatna a někdy dokonce i jako dětský pokoj. Vzhledem k tomu, že každý očekává ve svém bytě pohodlí, funkčnost i efektivitu uspořádání, je dobré se postarat o vhodné vybavení obývacího pokoje, které splní všechna tato očekávání a potřeby. Nejlepším způsobem je rozdělit prostor obývacího pokoje na zóny, které budou odpovídat činnostem prováděným v nich. To znamená, že je dobré mít oddělené místo pro odpočinek, kde bude umístěn odpovídající nábytek této zóně a také místo pro domácí kancelář kde je psací stůl, židle a knihovna s příslušenstvím. Interiér tak bude vypadat uspořádaněji a jeho používání bude příjemnější. Navíc v případě, že několik osob bude dělat v jedné místnosti jinou činnost, nebudou si navzájem překážet.

meblościanka do kawalerki 

Kuchyně a obývací pokoj

Kuchyně je srdcem každého domova, ale je to obývací pokoj garsonky, kde se děje nejvíce věcí, a my musíme sestavit spoustu nábytku pro různé účely. K dosažení efektu větší prostornosti stojí za to se pokusit zrušit zeď oddělující kuchyň a obývací pokoj, čímž se vytvoří otevřený prostor. Kuchyň otevřená do obývacího pokoje ve studiovém apartmánu nejen vizuálně zvětší prostor, ale také vám umožní získat další jídelní prostor, aniž byste museli obětovat příliš mnoho místa. Umístěním barových stoliček nebo vysokých židlí k pultu, který bude oddělovat kuchyň od obývacího pokoje, vám nabídne místo k jídlu. Otevřená kuchyně navíc umožní osobám, které jsou ve dvou různých místnostech, se společně účastnit aktivit. Ocení to také rodiče, kteří mohou při vaření dávat pozor na své děti.

kuchnia otwarta na salon w kawalerce 

Estetika obývacího pokoje ve studiovém bytě

Obývací pokoj, jako hlavní pokoj musí být vybaven nejen z hlediska funkčnosti a pohodlí, ale také designu. Vzhledem k tomu, že v hlavní místnosti studia se musí vejít spousta předmětů, nábytku a doplňků, je žádoucí vybrat veškerý nábytek z jedné stylistické kolekce. Výběrem kolekce nábytku získáme dojem pořádku a úhlednosti. Malé a multifunkční interiéry by měly být zařízeny minimalisticky a měli byste vybírat pouze ty kusy nábytku, které jsou skutečně nezbytné. Jejich design by měl být také relativně jednoduchý a konzistentní, protože příliš mnoho vzorů a dekorů přehltí malý interiér velice snadno a vznikne tak chaos. Důležité je také barevné složení interiéru. Ve studiovém bytě je nejlepší použít neutrální barvy (bílá, šedá) jako pozadí pro uspořádání a zvolit jednu (až dvě) barvy jako doplňkové. Pak bude obývací pokoj vypadat výjimečně efektivně a opticky se stane prostornějším.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články