• Průvodce

aktualizováno

Jak zařídit praktickou ložnici?

Při plánování uspořádání ložnice se obvykle zaměřujeme především na design a pohodlí. Není divu, protože je to místo odpočinku a relaxační enkláva členů domácnosti. Proto by ložnice měla vyzařovat uklidňující atmosféru pro smysly. Útulná  a příjemná atmosféra zajišťující pohodlí. Zapomínáme však, že ložnice je také interiér, ve kterém je důležitá funkčnost, protože většinou v ložnici ukládáme spoustu oblečení, doplňků a ložního prádla. V ložnici by mělo být všechno správně organizované. Jak uspořádat ložnici z hlediska funkčnosti?


Dokonalý design ložnice není všechno


Ložnice je pokoj, který není přístupný veřejnosti. Je to intimní enkláva, kde se můžete cítit uvolněně, odpočívat a uklidnit své smysly. Poskytování uvolnění členům domácnosti je nejdůležitějším očekáváním tohoto interiéru. K dosažení tohoto cíle přispívá mnoho faktorů, ale nejdůležitější jsou:

  • pohodlná postel do ložnice

  • rafinovaný design interiéru s klidným designem

  • pohodlná matrace

  • hygiena spánku


Všechny tyto aspekty mají významný dopad na to, jak se cítíme v interiéru ložnice, ale také na to, zda bude odpočinek v ní efektivní a zajistí naši pohodu každý den. Je však třeba připomenout, že v každé ložnici je důležitý také praktický rozměr, tj. funkčnost. Protože kromě možnosti relaxace slouží interiér také jako místo pro uložení různých oděvů a povlečení.

meble do sypialni 


Úložný prostor je zásadní


Vhodná organizace prostoru v ložnici má velký význam pro pohodlí jeho každodenního používání. Vzhledem k tomu, že v něm skladujeme mnoho užitkových předmětů a oblečení, je dobré zajistit funkční uspořádání. Vhodné sady nábytku do ložnice samozřejmě pomohou.


Nábytek potřebný v ložnice je především:

  • postel

  • křeslo

  • noční stolky

  • skříň

  • velké zrcadlo


Díky tomuto nábytku bude interiér funkčně vybaven a umožní pohodlné skladování. Je dobré v ložnice veškerý nábytek tematicky sladit, aby celkový dojem uspořádání působil harmonicky a zároveň byl funkční. V uspořádání budou také užitečné různé druhy organizérů, věšáky, ramínka, krabice, vakuové tašky.

komplet sypialniany 


Skříň v ložnici


Skříň má zvláštní význam z hlediska funkčního vybavení ložnice. Skříně s posuvnými dveřmi do ložnic jsou perfektní, díky svému modernímu designu vypadají krásně a zároveň mají mimořádně velkou úložnou kapacitu. Jedny z šatních dveří mohou mít také zrcadlo, které může být použito nejen při výběru stylingu oděvů, ale také opticky zvětší a rozjasní prostor ložnice.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články