• Styly

aktualizováno

Jak zařídit stylovou jídelnu?

Jídelna je interiér, kde se toho hodně děje. Není to jen místo charakterizované rodinnou atmosférou, ale hraje také reprezentativní roli. Právě v této místnosti se členové rodiny každý den setkávají u společného stolu, aby jedli chutné jídlo a povídali si o dni stráveném mimo domov. Jídelna je také interiérem, kde se slaví zvláštní příležitosti. Potom se v jídelně se členy domácnosti scházejí i pozvaní hosté. Proto je důležité postarat se o reprezentativní charakter tohoto interiéru a učinit aranžmá výjimečně stylovým.


Dokonalá jídelna – co to znamená?


Jídelna není jen technickou místností, proto je v ní důležitý také komfort, vytříbená estetika a funkční vybavení. Nábytek do jídelny by měl všechny tyto vlastnosti spojit do souvislého celku, aby si členové domácnosti mohli užívat dokonale vytříbeného interiéru, který splňuje jejich očekávání. Při plánování uspořádání jídelny se ujistěte, že všechny prvky jejího vybavení jsou stylisticky konzistentní a slouží praktickému použití. Praktické a efektivní řešení je sestava jídelního nábytku, díky níž budou všechny tvary navzájem ladit, čímž vznikne soudržná kompozice. Stylová jídelna by měla být uspořádána v jednom ze stylů interiéru, protože si zachová vhodné vizuální proporce a vyhnete se tak optickému chaosu.

komplet mebli do stylowej jadalni 


Stůl se židlemi – hlavní prvek jídelny


Není pochyb o tom, že právě komplet stolu a židlí je nejdůležitějším prvkem každé jídelny. Stůl je obvykle umístěn ve střední části místnosti, což usnadňuje přístup k jednotlivým židlím, obsluhu během jídla a také takové uspořádání vypadá působivě. V malých jídelnách je dobrým řešením rozkládací jídelní stůl, jelikož jej může domácnost v základní formě používat denně a pokud příjdou hosté,není problém stůl rozložit na potřebnou velikost. Hosté si tak pohodlně posedají k jídelnímu stolu a mají dostatek místa.  V prostorných jídelnách si však můžeme vybrat jídelní stůl, který bude dominovat uspořádání z hlediska designu. Židle lze vybrat dvěma způsoby. Prvním je výběr jídelní nábytkové sestavy skládající se ze stolu a židlí, které se navzájem barevně a designově shodují. Na druhou stranu, pro osoby, které oceňují sofistikovanější designová řešení, doporučujeme zvolit jídelní židle, které budou o něco více dekorativní a stanou se estetickým kontrapunktem k jinému nábytku v jídelně.

kolekcja mebli do jadalni 


Nábytek do stylové jídelny:


  • jídelní stůl se židlemi

  • vitrína – můžete v ní vystavit elegantní nebo moderní nádobí nebo kávové a čajové soupravy

  • komoda – perfektní nábytek pro pohodlné uložení menších předmětů, jako jsou příbory, ubrusy, dekorace na stůl

  • dekorativní zrcadlo

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články