• Průvodce

aktualizováno

Jak zařídit televizní kout v obývacím pokoji?

Ve většině obývacích pokojů je důležitým prvkem relaxační zóny také TV koutek. Obvykle kolem televizoru stavíme čalouněný nábytek, aby členové domácnosti a hosté mohli sledovat své oblíbené filmy a seriály v pohodlných podmínkách. Televizní koutek je potřeba vybavit vhodným TV nábytkem. Zjistěte, jak uspořádat pohodlný a funkční TV koutek ve vašem obývacím pokoji.


Praktický televizní koutek


Při uspořádání obývacího pokoje s televizorem je dobré věnovat pozornost nejen estetickým problémům, díky nimž bude uspořádání vypadat efektivně a stylově, ale také zvážit praktická hlediska, abyste si mohli při sledování televize užít maximální pohodlí. Doporučujeme nastavit čalouněný nábytek tak, aby byla televizní obrazovka dobře viditelná ze všech míst. Je také důležité, jak přirozené světlo dopadá na obrazovku, protože za slunečných dnů může být odraz slunce v obrazovce frustrující a ztěžovat sledování vašich oblíbených programů. Při výběru místa pro televizor je třeba vzít v úvahu jeho typ. Přijímače LCD lze umístit libovolně i na slunné místo, jelikož tyto obrazovky eliminují účinek oslnění. Plazmové televize však musí být umístěny na tmavším místě.

zestaw mebli wypoczynkowych 


Televizní nábytek


Televizní koutek se skládá z několika základních kusů nábytku:

Při výběru nábytku je dobré si jej vybrat z hlediska očekávání, pokud jde o míru pohodlí a designový styl, který je hlavním principem v celém uspořádání obývacího pokoje. Někteří lidé budou spokojenější s minimalistickou pohovkou nebo křeslem s funkcí RELAX, zatímco jiní volí velkou rohovou sedačku s pohodlnou lenoškou. Vše závisí na individuálních preferencích a počtu členů domácnosti.

Minimální vzdálenost pohovky nebo křesla od přijímače je dána velikostí obrazovky. Tuto vzdálenost určíme vynásobením uhlopříčky obrazovky třemi.

meble RTV do kąciku telewizyjnego 


Co dalšího by nemělo v TV koutku chybět?


Sada obývacího nábytku a audiovizuální techniky jsou samozřejmě nejdůležitějšími prvky v TV zóně. Pro ještě větší pohodlí tohoto místa však bude užitečné několik dalších doplňků. Televizní stěna zde bude mít klíčový význam, protože by měla pojmout veškeré vybavení, které používáme, stejně jako umožnit skrytí veškerých káblů. Polička na CD a DVD může být také užitečná, pokud takové sbírky máte. Neměl by chybět ani konferenční stolek, kam si můžete odložit občerstvení nebo pití a položit dálkové ovladače.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články