• Průvodce

aktualizováno

Jak zařídit velkou jídelnu?

Jídelna je interiér, kde máme příležitost trávit čas u společného stolu, slavit důležité příležitosti a přijímat hosty. Přestože se jedná především o interiér jídelny, je třeba pamatovat také na jeho reprezentativní charakter a skladovací potenciál. Můžeme vytvořit jídelnu pouze s jedním stolem a několika židlemi, ale co když je interiér velký a pouze stůl a židle nestačí?


Velká jídelna

Většina z nás pravděpodobně sní o prostorných interiérech, kde si může užít spoustu prostoru a větší svobodu pohybu. Tyto místnosti však mohou navzdory skutečnosti, že mají velký aranžérský potenciál, představovat výzvu z hlediska funkčního a estetického zařízení. Velká jídelna by měla být vybavena účinnou sestavou nábytku do jídelny, který bude stylisticky konzistentní a interiér bude nejen praktický, ale také esteticky vytříbený. Velký výběr nábytku do jídelny dává nepřebírné možnosti. Je však důležité uspořádat nábytek ve velkém prostoru tak, aby nezpůsobil vizuální chaos.

meble do jadalni 

Stůl – hlavní prvek jídelny

Velký prostor vyžaduje vhodné uspořádání prvků zařízení tak, aby celé uspořádání vypadalo harmonicky a vkusně. Hlavním prvkem v každé jídelně je samozřejmě jídelní stůl se sadou židlí. Ve velké jídelně si můžeme dovolit masivní a těžký jídelná stůl, který efektivně dominuje uspořádání a přitahuje pozornost. Při aranžování velkých interiérů je dobré klást důraz na jeden kus nábytku a ostatní vybírat s opatrností. Poté dosáhnete harmonického dojmu uspořádání místnosti a zároveň jí dodáte zajímavý charakter s jedním výrazným prvkem. Pro jídelnu bude zcela jistě tímto dominantním prvkem jídelní stůl se židlemi.

duża jadalnia 

Nábytek do velké jídelny

Zatímco v malé jídelně si obvykle můžete dovolit pouze stůl se židlemi, ve velkém interiéru máte mnohem více prostoru pro uplatnění své fantazie. Aby byl interiér velké jídelny příjemný a zároveň funkční, měl by v ní být také nábytek s úložným prostorem. Díky tomu budete mít vše poruce, což bude velmi pohodlné řešení. Proto by v jídelně neměla chybět prostorná komoda, do které lze umístit nádobí, příbory, ubrusy, prostírání a další menší potřeby k prostření stolu. Nábytek, který efektivně doplní jídelnu z hlediska estetiky a umožní vám také odkládat nádobí je skleněná vitrína. Odkryté nádobí a čajové soupravy budou za sklem vypadat krásně. V moderních jídelnách je velice vkusné využít LED osvětlení v policích vitríny.

Nepřehlédněte:

Stůl a židleVitríny Barové stolky

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články