• Průvodce

aktualizováno

Jaké jsou typy pružinových matrací?

Pružinové matrace jsou oblíbené zejména u lidí, kteří hledají pohodlné lůžko na spaní. Jsou vyrobeny ze vzájemně propojených pružin, díky čemuž se vyznačují mimořádnou povrchovou pružností. V důsledku toho každá zátěž pružiny vyvolává odpor, díky čemuž pružinové matrace nejen velmi dobře podpírají tělo, ale jsou také odolné a nedeformují se při dlouhodobém používání. Jaké jsou typy pružinových matrací?

Co se dozvíte v tomto článku:

  • Jaké jsou vlastnosti pružinových matrací?
  • Jaké jsou typy pružinových matrací?
  • Jaký je rozdíl mezi taštičkovými a bonelovými matracemi?
 
materace sprężynowe

Pružinové matrace – stručná charakteristika 

Pružinové matrace jsou jedním z nejoblíbenějších typů matrací. Pružiny uvnitř jsou poměrně malé, což je činí pružnějšími, a tudíž pohodlnějšími. Díky této konstrukci se matrace dokonale přizpůsobí tvaru těla ležící osoby. Hmotnost je na povrchu matrace rovnoměrně rozložena, což zajišťuje pohodlí a zdravé podmínky pro spánek. V současné době jsou pružinové matrace k dispozici v několika různých variantách a liší se konstrukcí vložky. Všechny však mají společný konstrukční základ, kterým jsou pružiny. Pružinové matrace jsou díky své konstrukci odolné, a proto vydrží dlouho. Chcete-li si vybrat nejvhodnější pružinovou matraci, podívejme se na její typy. 

Pružinová matrace Bonnel 

Pružinová matrace Bonnel je nejjednodušším a nejoblíbenějším typem matrace v této skupině výrobků. Skládá se z pružin, které se ohýbají, když si na ně lehnete. Každá pružina je pokryta ochrannou vrstvou, díky které jsou zcela neznatelné a povrch matrace je rovný. Pružiny jsou chráněny kokosovým vláknem, koňskými žíněmi nebo mořskou trávou. Na vrchní stranu lze použít také polyuretanovou pěnu. 

materace sprężynowe

Taštičková matrace 

Taštičkové matrace jsou typem výrobku, ve kterém jsou pružiny od sebe odděleny a ukryty ve speciálních kapsách. Výsledkem je mimořádně přesná bodová pružnost, protože každá pružina reaguje na hmotnost těla zvlášť. Kromě toho, když se jedna osoba zvedne z matrace, pružiny nerezonují tlakem a vibracemi, takže partner není probuzen pocitem pohybu na matraci. 

Pružinová matrace Multipocket 

Pružinové matrace Multipocket jsou technologicky dokonalé výrobky, které zaujmou svým vysokým komfortem. Kromě větších kapes s pružinami jsou uvnitř matrace také pružiny s menším průměrem a výškou. Díky tomu jsou pružiny uvnitř matrace prakticky neznatelné, takže máte dojem, že používáte vysoce kvalitní pěnovou matraci. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články