• Průvodce

aktualizováno

Jaké koupelny jsou aktuálně v módě?

Při renovaci nebo změně uspořádání koupelny se často snažíme sledovat aktuální trendy a zapomínáme, že tyto změny s námi obvykle zůstanou roky. Proto stojí za to zkombinovat znalosti trendů s myšlenkou o nadčasovém stylu, díky čemuž změny v koupelně potěší nyní i za několik let. Znáte nejnovější trendy ve vybavení koupelen? Pokud ne, přečtěte si tento článek, který vás seznámí s nejnovějšími trendy uspořádání, které vydrží módní po dlouhou dobu.

 

Uspořádání koupelny je výzvou, jelikož většinou máme malý prostor. Vzhledem k typicky utilitární povaze tohoto interiéru však záleží především na jeho funkčnosti. V tak malé místnosti musíte udržet estetickou konzistenci a zároveň zajistit pohodlí uživatelům. Jak uspořádat módní a nadčasovou koupelnu?

 

Nadčasový minimalismus

Minimalistické tendence v designu interiéru koupelny vládly mnoho sezón a určitě se jen tak nezmění. Není to žádným překvapením, jelikož tento design má zvláštní kouzlo nadčasovosti a univerzálnosti. Bez ohledu na to, zda zvolíte moderní, eklektické nebo skandinávské trendy, minimalismus bude perfektně fungovat v každé koupelně. Jemné detaily, jednoduché tvary, jasné barvy a minimální výzdoba poslouží k optickému zvětšení interiéru a učiní koupelnu nesmírně stylovou. Vyberte si, který nemá zbytečné dekorace.

V hlavní roli geometrie

Malé interiéry s praktickou funkcí milují geometrii. Jednoduché tvary jsou nejen módní, ale také velmi praktické. Pokud si vyberete koupelnový nábytek v jednoduchých geometrických tvarech, učiníte koupelnu extrémně estetickou a zároveň opticky prostornější.

Módní geometrické motivy se mohou objevit také na podlahových kachličkách ve formě vzoru nebo tvaru dlaždice samotné. Pamatujte, že požadovaného efektu nedosáhnete pouze pomocí dekorativních motivů. Je potřeba správně vybrat celé vybavení koupelny.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články