• Průvodce

aktualizováno

Jakou pohovku vybrat do obývacího pokoje ve skandinávském stylu?

Kdo by nemiloval skandinávský styl, který vytváří v interiéru útulnou atmosféru. Tento styl byl vedoucím bodem v designu interiéru po mnoho sezón a zdá se, že z módy jen tak nevýjde. Útulné a teplé uspořádání, ve kterém jsou podstatou přírodní materiály, je kvintesencí tohoto designu. Ve skandinávském interiéru dominuje bílý i šedý nábytek vyznačující se hlavně pohodlnou konstrukcí. Obývací pokoj v tomto stylu se neobejde bez pohodlné pohovky. Jak vybírat, aby pohovka dokonale ladila se stylem interiéru?

 

V obývacím pokoji je skandinávský styl vítán, jelikož jej činí útulným a poutavým. Mezi minimalistickými interiéry zařízenými se zvláštním důrazem na každý prvek musí být vždy prostor pro pohodlný sedací komplet. Správně vybraný nábytek poskytne nejen zvláštní pohodlí při odpočinku, ale bude také skvělou ozdobou skandinávského designu.

 

Pohovka – podstata obývacího pokoje

Pohovka nebo rohová sedací souprava bezpochyby zabírá nejvíce místa v obývacím pokoji. Proto je musíme vybírat s nejvyšší obezřetností, jelikož ve skandinávských interiérech je důležitý efekt prostornosti a pořádku. Důležitá je i samotná barva nábytku. Nejlepší je vybrat mezi čalouněním v neutrální barvě: šedou, bílou, pastelově béžovou nebo krémovou. Pokud je však obývací stěna a další nábytek, jako například skříňka na televizi, komoda nebo konferenční stolek v těchto světlých odstínech, můžete na pohovku nebo sedací soupravu zvolit intenzivnější barvy, například námořnickou modrou, hořčicovou a dokonce i tyrkysovou. Výběrem pohovky s kontrastní barvou vytvoříte celé uspořádání s originálním výrazem a nábytek se sám o sobě stane ozdobou.

 

Skandinávský interiér – tipy v kostce:

  • minimalismus ve všech aspektech

  • funkčnost nábytku i doplňků

  • přírodní materiály

  • špetka klasiky v kombinaci s moderním designem

  • vybavení jako designérské pohovky, křesla nebo rohové sedací soupravy, dřevěné nebo kovové stolky 

  • světlé barvy, které odkazují na přírodu

  • eklektický design

  • útulná atmosféra získaná díky polštářům, vázám, květům a jinými podobnými doplňky

 

Pohovka nebo rohová sedací souprava je ve skandinávském stylu nejdůležitějším prvkem, na tento je zaměřena veškerá pozornost. Proto je důležité, aby byl tento kus nábytku pohodlný, vypadal efektivně a jeho design by měl odkazovat na skandinávskou jednoduchost a harmonii. Vyplatí se také vybrat křesla a konferenční stolek sladěný s pohovkou nebo sedací soupravou. Vyberte si veškerý nábytek nebo doplňky v duchu skandinávské útulnosti a konečný výsledek bude skvělý.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články