• Průvodce

aktualizováno

Jaký nábytek do koupelny vybrat s ohledem na její velikost?

Každá koupelna je jiná a právě tyto specifické provozní podmínky je třeba zohlednit při výběru prvků jejího vybavení, jako je nábytek, doplňky, ale i barvy. Některé vybavení se bude dobře hodit do malých koupelen a další se bude hodit do prostorných interiérů. Proto se vyplatí vzít v úvahu některé interiérové ​​triky a řešení interiérových designérů, aby uspořádání dané koupelny splňovalo funkční i estetická očekávání.

Jak zařídit koupelnu?

Koupelna je typicky technická místnost, ve které nepobýváme každý den zvlášť dlouho. Při jejím zařizování se proto většinou zaměřujeme na to, aby bylo užívání pohodlné a koupelna dobře vybavená. Kromě uspořádání jednotlivých sanitárních zařízení je však důležitý i koupelnový nábytek vhodně zvolený k velikosti místnosti. Při výběru skříněk do koupelny je dobré zohlednit nejen velikost místnosti, ale také její užitné zóny. U koupací části by například neměla chybět koupelnová skříňka, do které můžeme odložit veškerou kosmetiku a doplňky, které při koupání potřebujeme. Na druhou stranu v blízkosti sanitárních zařízení by měly být skříňky pro prvky potřebné v této zóně. V okolí toalet a praček budou saponáty na čištění a také prací prášky a máchadla. Pokud jsou však v domě děti, měly by být všechny tyto věci uchovávány mimo dosah malých rukou. U umyvadla je dobré vybavit skříňku kosmetikou, kterou používáme při ranní a večerní toaletě a hygieně.

meble do łazienki 

Nábytek do malé koupelny

Zařídit malou koupelnu může být opravdovým problémem. Přesto s trochou snahy a výběrem správné sestavy koupelnového nábytku zařídíte koupelnu s vysokou funkčností, velkým úložným prostorem, ale také efektní estetikou. V malých koupelnách se nejlépe osvědčí modulový nábytek, tedy sestavy skládající se z více variant prvků na výběr, ze kterých lze vytvořit kompletní sestavu. Díky tomuto řešení lze danou sestavu koupelnového nábytku přizpůsobit potřebám konkrétní místnosti a její velikosti. Navíc nejlepší volbou v takových místnostech budou koupelnové skříňky zavěšené nebo umístěné na vysokých nohách. Díky tomu získáme dojem lehké formy, která nezahltí vizuálně interiér. V malých a stísněných koupelnách je dobré použít světlé barevné kompozice, které působí dojmem větší prostornosti. Bílý koupelnový nábytek bude tedy dokonalý. 

meble do łazienki drewno 

Jak zařídit velkou koupelnu? 

Velká koupelna dává více možností z hlediska tvarování jejího uspořádání. Velké koupelny lze dokonce proměnit v pohodlné relaxační zóny a lázně. Volně stojící vany sofistikovaných tvarů a typů jsou módním řešením takových koupelen. Díky nim bude aranžmá velké koupelny působit více naplněně, nikoli syrově a chladně. Při výběru koupelnového nábytku můžete vyzkoušet i doplňkové prvky, jako jsou otevřené police a skříňky, které využijeme ani ne tak na odkládání, ale jako místo pro dekorace a estetické doplňky. Při zařizování velké koupelny je dobré volit řešení, která zvýší komfort užívání jednotlivých sanitárních zařízení. Větší koupelny lze obohatit o více umyvadel a bidety a také domácí SPA zónu. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články