• Styly

aktualizováno

Klasický styl

Styl klasyczny

Klasický styl je nejčastěji používaným stylem v uspořádání interiérů, protože nese se sebou hodnotu nadčasovosti. Avšak je často mylně spojován s tradičním stylem, který se vyznačuje intenzivními ozdobnými prvky, masivním nábytkem, teplým barevným provedením v odstínech hnědé, žluté a béžové barvy. Zatímco klasický styl se vyznačuje elegancí, jemností s univerzálním charakterem. Jakým způsobem stvořit sofistikovaný interiér v klasickém stylu?

 

Existuje několik aspektů, díky kterým interiéry v klasickém stylu odpovídají vkusům mnoha osob s různými estetickými preferencemi. Klasický styl se především vyznačuje elegancí, nadčasovostí a komfortem. Interiéry by měly být plné přírodních, ušlechtilých materiálů, šťavnatých látek, velkých ozdobených zrcadel a luxusních lustrů. V klasických interiérech se také krásně prezentují zlaté a stříbrné doplňky, ale musíme tady také zachovat rovnováhu.

 

Charakteristickou vlastností tohoto stylu je harmonie a elegance dosažené díky vhodně vybranému nábytku a doplňkům. Nábytek musí mít: zaoblená dokončení, prosklené prvky s příčkami, přírodní barvy, strukturu dřeva. Barvy, které jsou nejčastěji používané v tohoto typu interiérech jsou bílá barva, odstíny šedivé barvy, světlé odstíny zeleně, odstíny tmavé modře a jemné akcenty černé barvy. Nejvhodnějším kovem bude tady mosaz nebo zlato. Krásně vypadají také keramické prvky např. úchyty skříněk. Ideální budou také prosklené vitríny, knihovny, komody s tradičními úchyty a konzoly. Silným akcentem v takto uspořádaném interiéru bude masivní nábytek např. psací stůl nebo kožené prošívané křeslo v klasické podobě.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články