• Průvodce

aktualizováno

Křesla, která změní váš interiér

Křeslo je nábytkem, bez kterého je těžké si představit pohodlně zařízenou odpočinkovou zónu. Křesla jsou ideální pro obývací pokoje, ložnice i dětské pokoje. Univerzální charakter a výjimečné pohodlí nejsou jedinými výhodami tohoto kusu nábytku. Křeslo má jedinečnou vlastnost, která dělá uspořádání efektivnější a rafinovanější z hlediska estetiky. Podívejte se, co charakterizuje ta nejkvalitnější a nejmodernější křesla.


Pohodlí nade vše

Křeslo je nábytek, který používáme ve volném čase. Proto musí být křeslo nejen estetické, ale také praktické. Tento nábytek má poskytnout pohodlí a příjemný odpočinek. Při výběru křesla do svého interiéru proto věnujte pozornost nejen jeho designovým kvalitám, ale také jeho tvaru. Pohodlné křeslo je takové, jehož sedadlo je ve vhodné výšce, takže ohýbání kolen při sezení není nepříjemné a můžete se maximálně uvolnit. Kromě toho by sedadlo mělo být dostatečně široké, aby sedící osoba měla na každé straně alespoň několik centimetrů vůle, což umožní pohodlné změny polohy. Důležité je také opěradlo, hlavně tedy jeho stupeň vychýlení. Opěradlo s vhodným profilováním a výplní vám zajistí maximální odpočinek.

fotel rozkładany 

Jaké jsou vlastnosti pohodlného křesla?

  • optimálně profilované opěradlo

  • široké sedadlo s kvalitní výplní

  • područky (některé modely mají nastavitelné područky)

  • opěrka hlavy nebo dostatečně vysoké opěradlo

  • výsuvná nebo přesuvná opěrka nohou (ideálně taburet)

  • funkce RELAX

fotel uszak 

Originální design

Křeslo by mělo být také, kromě zajištění výjimečného pohodlí při používání, estetickým doplňkem uspořádání. Je to prvek zařízení, který přitahuje pozornost, protože je obvykle umístěn na nejdůležitějším místě každého obývacího pokoje – v odpočinkové zóně. V ložnicích bývá umístěn naopak na boku uspořádání, což slouží ke zvýšení pohodlí například při čtení. Čalouněný nábytek se obecně vyznačuje tím, že dodává interiéru určitou útulnost a eleganci.

wygodny fotel 

Křesla můžete do svého uspořádáníí vybírat dvěma způsoby. Prvním z nich je harmonické sladění se zbytkem nábytku a designovým stylem přijatým v interiéru, díky kterému křeslo vizuálně splývá s uspořádáním a tvoří jeho soudržnou část. Druhým způsobem integrace křesla do interiéru je princip kontrapunktu. Z křesla tvoříme protagonistu uspořádání a strháváme na něj veškero pozornost. Toto řešení vypadá nejlépe v moderních minimalistických interiérech, protože dekorativní nebo vzorované křeslo jim dodá výraz a oživí celé uspořádání. Křesla vám také umožní hrát si se stylem, protože pomocí tohoto jediného kusu nábytku můžete interiér doplnit nebo jej vizuálně osvěžit.

Nepřehlédněte:

Gauče a pohovkyTaburetyDětské pohovky

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články