• Průvodce

aktualizováno

Lahvově zelená barva v interiérech

V našich interiérech již několik sezón vládne skandinávský minimalismus a bílá barva. Mezitím, hladoví po osvěžujícím větru, stále častěji při aranžování našich aranžmá používáme zásadnější odstíny a kombinujeme je s módními materiály. V tomto ohledu dominuje barva lahvové zeleně, která, když je dobře integrována do aranžmá, dokáže estetické zázraky. Podívejte se, jak zavést zeleň do vašeho interiéru.

Proč jsme máme rádi lahvově zelenou barvu?

Před několika sezónami největší světový odborník na barevné trendy označil odstín zeleně jako barvu roku. Svět designu a módy v té době věnoval zvláštní pozornost zeleným odstínům a v různých projektech se začaly objevovat stále více. Největší rozmach v odstínu lahvově zelené, který krásně spojuje elegantní klasiku s moderním designovým modernismem, proběhl v loňském roce. Přesto v nábytku a interiérovém designu dnes pozorujeme největší obdiv s tímto nadčasovým odstínem. Díky tomu se lahvově zelená barva objevuje nejen na stěnách a ve formě dekorací, ale především na nábytku. Čalouněný nábytek a sestavy nábytku do obývacího pokoje v tomto odstínu jsou v současné době mimořádně populární. 

kanapa butelkowa zieleń 

Lahvová zeleň v obývacím pokoji 

V moderních obývacích pokojích stále rádi vidíme minimalistické úpravy, kterým dominují bílé a šedé. Alternativou k tomuto trendu jsou nicméně kompozice s rafinovanějším, dekorativnějším výrazem. Do tohoto trendu dokonale zapadají úpravy obývacího pokoje, ve kterých je hlavním barevným akcentem lahvově zelená. Může se objevit na zdi ve formě barvy nebo tapety představující módní vzory ozdob nebo exotických rostlin. Stále více jsme však ochotni vybírat čalouněný nábytek v tomto odstínu. Obzvláště populární jsou velurová křesla a lahvově zelené pohovky. Takový nábytek se bude krásně mísit na pozadí tmavých i světlých barev používaných v obývacím pokoji. Kromě toho je nábytek v odstínu lahvové zeleně perfektně kombinován s aktuálně módními materiály, jako je mramor, architektonický beton, cihla, stejně jako zlaté a černé dekory. 

meble butelkowa zieleń 

Kromě toho je lahvová zeleň dokonalou barvou pro sestavy nábytku do obývacího pokoje. Použito na matných čelech vypadá krásně a dává obývacímu pokoji vytříbený výraz s nadčasovým charakterem. Moderní obývací stěny v lahvově zelené barvě vypadají krásně. Navíc když jsou obohaceny o zlaté rukojeti nebo černé akcenty z práškově lakovaného kovu. Stojí za to obohatit celek o dekory v podobě zelených rostlin, rámečků s rodinnými fotografiemi a drobností ve stylu Urban Jungle. Takto vyzdobený obývací pokoj je nejen výjimečně trendy, ale také přispívá k relaxaci a radosti v něm. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články