• Průvodce

aktualizováno

Látka MIU – čalounická senzace!

Při nákupu pohovky, křesel nebo doplňků do obývacího pokoje je pro vás kromě jejich velikosti důležitý také jejich vzhled. Možná si také uvědomíte, že to může ovlivnit pohodlí nábytku. Jak? Kvalitní potahová látka bude nejen krásně vypadat. Bude také měkká a pohodlná a zároveň velmi odolná. To jsou vlastnosti tkaniny MIU. Zijistěte o této čalounické látce více.

Co se dozvíte v tomto článku:

  • Čím se vyznačuje tkanina MIU a proč stojí za to se blíže seznámit s jejími vlastnostmi?
  • Jaké jsou výhody této tkaniny?
  • Jak sladit její barvu s interiérem vašeho domova, abyste dosáhli co nejlepšího efektu?

Co byste vědět o moderních potahových látkách?

Tkanina MIU je univerzální tkanina. Lze ji použít jako čalounění pohovek a gaučů i jako materiál pro dekorativní potahy polštářů nebo nábytku. Z látky MIU lze ušít také módní čela postelí nebo závěsy, které dokonale doplní elegantní nebo rustikální interiér..

Nakonec můžete látku použít k typicky dekorativním účelům. Stěna v obývacím pokoji (např. televizní stěna) pokrytá panely z měkké výplně potažené látkou MIU bude vypadat krásně a velmi módně.

Kde všude můžete tuto módní látku použít? V podstatě jste omezeni pouze svou fantazií! Nezapomeňte však, že látka MIU je určena pro použití v interiéru. Na terasu nebo balkon si proto zvolte jinou látku – nebo použijte dekorativní prvky potažené látkou pouze pod krytým místem. To látku ochrání před nadměrnou vlhkostí, např. při silných deštích.

DOBRÉ VĚDĚT! Při výběru pohovky věnujte pozornost nejen jejímu vzhledu, ale také kvalitě potahového materiálu. Pečlivě zkontrolujte všechna označení na přiloženém štítku a popis výrobce. Díky tomu se určitě rozhodnete pro nábytek, který vám bude sloužit dlouhá léta. Čalounění by rozhodně nemělo ztrácet barvu a měo by být snadno udržitelné v čistotě.

Výhody tkaniny MIU

Přestože se jedná o látku, která se na trhu objevila teprve nedávno, získala si již širokou skupinu příznivců. Proč? Především je to kvůli jejím vlastnostem:

  • Tkanina MIU je odolná proti oděru a slunečnímu záření. To znamená, že bude dobře fungovat, i když je vaše pohovka v dobře osvětleném obývacím pokoji plném velkých oken. To je dobrá zpráva zejména pro milovníky nábytku v tmavých nebo velmi intenzivních barvách. Nemusíte se obávat, že by látka rychle ztratil sytost, vybledla nebo částečně změnila barvu
  • Tkanina byla testována a certifikována jako nehořlavá. To se vyplatí vědět, pokud vás často navštěvují hosté nebo pokud si plánujete koupit pohovku do kanceláře či čekárny vaší pracovny. Na takových místech oceníte zejména látku MIU! Nábytek čalouněný touto tkaninou bude i po dlouhé době vypadat jako nový (MIU je odolný materiál proti oděru) a navíc pohovka nebo židle přežijí i kontakt např. s nedopalkem cigarety. Díky módnímu a elegantnímu vzhledu nábytku bude vaše kancelář vypadat prestižněji
  • Jste majitelem domácího mazlíčka? Pak vás jistě potěší, že tkanina MIU je vysoce odolná proti poškrábání (s označením „petproof“). Konečně budete mít doma pohovku s čalouněním ve stylu velurových látek, které jsou módní již několik sezón
  • Tkanina MIU je šetrná k životnímu prostředí a uživatelsky přívětivá. Je certifikován podle OEKO-TEX a splňuje požadavky REACH. Co je REACH? Tento systém se týká chemických látek používaných ve výrobě. Materiály (a další výrobky), které splňují normy REACH, jsou bezpečné pro lidské zdraví a životní prostředí. To je důležité zejména pro rodiče s malými dětmi, které se při ležení na pohovce určitě dotknou látky ústy!

Jak vybrat barvu látky do interiéru – inspirace

Látka MIU je k dispozici v mnoha barvách! Najdete zde jak klasické odstíny (šedá, grafitová, béžová), tak i v poslední době módní barvy (například lahvově zelená, světle růžová nebo hořčicová). Než se definitivně rozhodnete, který z nich vyberete do obývacího pokoje, inspirujte se! To vám může pomoci vybrat si kus nábytku v jiné barvě, než je obvyklé, a výrazně osvěžit vzhled vašeho obývacího pokoje.

V módních skandinávských a moderních interiérech bude vždy vypadat dobře pohovka v neutrálních barvách. Nezapomeňte však, že místnosti, v nichž dominují hladké stěny a drobné stylové doplňky, se stanou mnohem zajímavějšími, když do nich vnesete barvy. Proč si tedy nevybrat pohovku v některém z odstínů zelené nebo modré?

Pokud vás tato myšlenka nepřesvědčila, provádějte změny po malých krocích. Nechte barvy vyniknout například v ozdobných povlacích polštářů. Vždyť i ty lze vyrobit z látek MIU!

Pro idylickou provensálskou nebo rustikální atmosféru se hodí pohovky a křesla čalouněné světlými barvami. Ideální jsou odstíny látky MIU, například světle béžová, světle modrá nebo jemně šedá.

Na své si přijdou i milovníci glamour stylu! Tkanina MIU se díky svému velurovému charakteru dokonale hodí do aranžmá plných luxusu a půvabu. V takových interiérech se bude dobře vyjímat tkanina v barvě vínové, módní Very Peri nebo odstíny tmavě zelené a tmavě modré.

DOBRÉ VĚDĚT! Látka MIU je v současné době k dispozici přibližně ve 30 odstínech. Určitě najdete takový, který se bude hodit do vašeho obývacího pokoje!

Tkanina MIU je vhodnou volbou pro domácí i veřejné interiéry. Je odolná, snadno se udržuje v čistotě a dodává se v mnoha barvách. Tato potahová látka je dobrou volbou na dlouhá léta!

Nábytek čalouněný látkou MIU v našem obchodě je k dispozici v různých barvách – stačí si v průvodci vybrat ten správný odstín. Nemůžete se rozhodnout? Objednejte si vzorky látek nebo kontaktujte našeho poradce!

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články