• Průvodce

aktualizováno

Letní aranžace interiéru – inspirace

Již s prvním poryvem jarního vánku a myslí o nadcházejícím létě máme nutkání na změny jak v životě, tak v domě. Toto je ideální čas na osvěžení vzhledu vašeho interiéru, výměnu příslušenství a výběr světlých nebo pestrých barev. K vytvoření nových úprav, které budou odrážet letní náladu, je často zapotřebí malého úsilí. Podívejte se, jak osvěžit interiér a dát mu letní styl.

Léto v bytě – proč je dobré

Letní barvy a vzory mohou úžasně změnit interiéry, díky nimž jsou radostnější a plné energie. Stojí za to připomenout výzkum psychologů, který ukazuje, že vzhled našeho prostředí má extrémně velký dopad na naši pohodu, náladu a jednání. Je proto dobré pečlivě vybrat barvy, nábytkové komplety a další vybavení. Jaro a léto jsou ideálním obdobím pro rozloučení se zimními těžkými a útulnými zemskými tóny a nadbytkem textilií s nadýchanými, nadýchanými texturami a teplými vzory. Letní odstíny pastelových odstínů, čerstvé trávy, kanárkově žluté nebo tyrkysové vytvoří v interiéru energické a svěží prostředí. Bohatství letních barev a květinových motivů vám umožní vytvářet zajímavé a originální kompozice.

letnie aranżacje selene 

Letní barvy v interiérech

Léto to jsou barevně kvetoucí květiny, vůně čerstvě posečené trávy a odstíny vycházejícího nebo zapadajícího slunce. Všechny tyto vlastnosti, charakteristické pro tuto nádhernou sezónu, které jsou zavedeny do domácích interiérů, je učiní mimořádně atraktivními a dodají obyvatelům energii a optimistický přístup ke každému dni. Pokud chcete ve svém bytě podobnou atmosféru, vyberte si nábytek a doplňky v letních barvách. Podle Pantone je barva roku fialová, která také dokonale zapadá do letní atmosféry a dodává jí jedinečnou svěžest jako prvek aranžmá. Je však důležité nepřehánět množství výrazných barev v interiéru, aby nedošlo k opačnému efektu, než bylo zamýšleno, a aby interiér nebyl přeplácaný.

letnie aranżacje jasmina 

Letní design interiéru

Výrazný barevný akcent bude perfektní v kombinaci s neutrálními barvami bílé nebo šedé. Nemusíte vyměňovat veškerý nábytek nebo provádět zásadní renovace, aby váš interiér získal letní výraz. Často stačí vyměnit textilie a dekorace nebo jeden kus nábytku. V tomto ohledu budou skvěle fungovat nové barevné závěsy, lehký přehoz na postel nebo dekorativní polštáře s květinovými a rostlinnými motivy. Interiér může také osvěžit nové křeslo potažené vzorovaným barevným materiálem nebo barevný obraz na zdi. Můžeme kombinovat odpovídající odstíny, např. Zelenou a žlutou, nebo červenou s růžovou, nebo vytvořit aranžmá založené na jedné hlavní barvě. Nábytek a doplňky byste měli vybírat tak, aby k sobě barevně ladily a vytvořily tak originální design interiéru s letním, svěžím výrazem.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články