• Průvodce

aktualizováno

Ložnice s koupelnou. Výhody a nevýhody

Ložnice v kombinaci s koupelnou je trendem, který se objevuje nejen v módních časopisech o interiérovém designu. Tato myšlenka se stále častěji zavádí do moderních domů, kde jsou otevřené prostory něčím mimořádně žádoucím. Toto řešení má samozřejmě své výhody i nevýhody. Pojďme se na ně podívat.


Ložnice s koupelnou – nový trend

Trend interiérového designu spočívající v kombinaci dvou extrémně odlišných místností do jednoho celku se stále častěji využívá zejména v nových, velkých domech. Má odrážet současnou potřebu otevřeného a společného prostoru a života. Dnes už nikoho nepřekvapí kuchyně spojená s obývacím pokojem, která byla kdysi v uzavřené místnosti a pro oči hostů nepřístupná. V případě koupelny je to ještě výraznější. Koupelna je obecně považována za typicky intimní interiér. To je samozřejmě také společný rys ložnice. Kombinace těchto dvou interiérů je nepochybně zajímavý postup a do jisté míry i pohodlný, ale přináší také obtíže spojené například se správným výběrem nábytku.

meble do sypialni 

Výhody kombinace ložnice s koupelnou

Kombinace ložnice a koupelny se může zdát poměrně zvláštní. Když se však podíváte na výhody tohoto řešení, možná zjistíte, že opravdu stojí za pozornost. Ložnice v kombinaci s koupelnou vypadá moderně a prostorně, což je v dnešní době velmi žádoucí. Tímto způsobem získáme velký prostor, který vypadá lehce a soudržně.

Takto navržený pokoj má být také relaxační zónou, kterou si můžeme užít jak při relaxační koupeli, tak při ležení v posteli. Při odpočinku ve vaně můžeme současně sledovat televizi, mluvit s partnerem nebo jednoduše relaxovat při poslechu naší oblíbené hudby v prostorných podmínkách. Výhody tohoto řešení spočívají jak v designu, tak v pohodlí.

sypialnia i łazienka 

Nevýhody kombinace ložnice s koupelnou

Navzdory nesporným výhodám, pokud jde o přístup moderního designu, má taková kombinace ložnice s koupelnou také své nevýhody. První a možná nejdůležitější je otázka nedostatku intimity. Tento problém lze vyřešit druhou koupelnou s tradičním vybavením. Například v ložnici může být pouze dodatečná vana, která rozšíří komfortní zónu v ložnici a zbylé vybavení v klasické zavřené koupelně. Další nevýhodou tohoto řešení je problém vlhkosti v ložnici, protože usazená vodní pára může nepříznivě ovlivnit nábytek a textilie v ložnici. Existuje také riziko zaplavení prostoru ložnice v případě poruchy s odpadem. V koupelně by bylo riziko poškození nábytku a podlahy mnohem menší, jelikož tam bychom mohli přebytečnou vlhkost z dlaždic jednoduše setřít.

Ložnice s koupelnou je nepochybně zajímavým řešením, které má výhody i nevýhody. Tyto by měl každý zvážit a přizpůsobit je svému životnímu stylu ve fázi plánování dispozice svého budoucího domu.

Nepřehlédněte:

Koupelnový systémNábytkové systémy do ložnicePostele do ložnice

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články