• Průvodce

aktualizováno

Minimalistický obývací pokoj ve 3 krocích

Minimalismus je trend v oblasti interiérového designu, který již dlouhou dobu vede v moderních aranžmá. Obývací pokoj je dokonalým interiérem pro tento styl díky svému uspořádání, harmonii a reprezentativním vlastnostem. Minimalistické a koherentní uspořádání také uklidňuje smysly a zpříjemňuje náš pobyt v tomto interiéru, čímž zvyšuje pohodlí obývacího pokoje. Podívejte se, jak uspořádat minimalistický obývací pokoj ve třech krocích.


  1. Uspořádejte interiér

Nemyslíme tím udržování pořádku a čistoty v obývacím pokoji, ale konzistenci a dobře upravené uspořádání vybavení obývacího pokoje. To znamená, že vše v místnosti – od nábytku až po dekorace – by mělo být uspořádáno soudržně a řádně. Velký nábytek by měl být kombinován s lehčími formami. Například moderní rohová sedací soupravabude vypadat perfektně v kombinaci s konferenčním stolkem vyrobeného z průhledného skla nebo z práškově lakovaného kovu. Takové kombinace vyváží uspořádání a zdůrazní minimalistický charakter.

 minimalistyczny salon

Jistý řád by se měl projevit také při výběru barevné kompozice, která má být tlumená a ne okázalá. Bílá, černá, šedá jsou vhodné do minimalistického interiéru, ale nejen ty. Můžete si také vybrat z plných pastelových barev, jako je růžová, modrá, hnědá nebo krémová. Pokud se efekt zdá být trochu monotónní, můžete vyzdobit stěnu za televizí nebo zavést do interiéru barevné křeslo a přidat trochu eklekticismu.

  1. Nábytek pro minimalistický obývací pokoj

Nábytek do obývacího pokoje v minimalistickém stylu by měl být konzistentní v barvě a charakterizován jednoduchými formami. Jednoduché geometrické tvary a ekonomická dekorativnost – to jsou nejdůležitější determinanty. Také je dobré omezit množství nábytku v obývacím pokoji a vybrat pouze ten, který je skutečně potřebný a nutný. Nejdůležitější samozřejmě budou: pohodlná pohovka nebo sedací souprava, konferenční stolek a skříňka pod televizi. Kromě toho, že nábytek musí být omezen na minimum, měli byste také vybírat mezi modely v přírodních barvách a s jednoduchými geometrickými tvary. V minimalistickém obývacím pokoji by měl dominovat nábytek ze dřeva nebo umělého materiálu. Měl by mít hladké a jednoduché povrchy ve stejných barvách.

 

 minimalistyczne meble do salonu

  1. Důsledné dekorace

V minimalistickém obývacím pokoji je nejdůležitější pravidlo, že „méně je více“. V moderním pokoji je dobré se zaměřit na jeden expresivní detail, který bude tvořit hlavní dekor. Samotnou výzdobou má být minimalismus uspořádání a geometrické tvary zařízení. Je dobré se vyhnout zbytečným dekoracím. Konferenční stolek nebo jiný nábytek by proto měl být bez váz nebo jiných dekorací. V takových salonech jsou dokonalou dekorací sošky nebo jiná umělecká díla.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články