• Styly

aktualizováno

Minimalistický styl

Styl minimalistyczny

 

 

Minimalistický styl je úzce spojený s moderním designem, kde převládají čisté formy, hladký a geometrický nábytek. Byt v tomto stylu je především jasný, uspočádaný a prostorný, a každý prvek nebo nábytek je v něm pečlivě vybraný. Kromě čistého trochu syrového vzhledu byt zařízený minimalistickým způsobem uklidňuje nervy a Vaše tělo. Z praktického hlediska se je také snadno udržuje v čistotě. Jakým způsobem zařídit interiéry v minimalistickém stylu?

 

 

 

 

 

Minimalistický styl pochází z Japonska a jeho hlavními vlastnostmi jsou jednoduchost, dokonalost a harmonie. K získání takového efektu především je třeba pečlivě vybírat každý prvek, který chceme umístit v interiéru, což znamená rezignaci ze zbytečných dekorací a příslušenství. Minimalistický interiér je jednoduchý interiér, ale nezbavený ozdob. Důležitá je prostě schopnost využití síly detailů, kterých by mělo být málo.

 

 

 

Hlavní vlastností tohoto stylu je pocit prostornosti a harmonie v interiéru. Pořádek, nedostatek viditelných dekorací, ozdob nebo upomínkových předmětů. Když se rozhodnete pro tento styl, musíte pamatovat na perfektní sestavení všech prvků. Není tady místo pro chaos a náhodné výběry. Tento styl je pro osoby, které mají uspořádaný den a které mají rádi syrovost. Udržení správného vzhledu takového interiéru vyžaduje čas a pečlivost.

 

Základní zásadou minimalismu je heslo: méně znamená více. Tento styl získal velkou popularitu díky elastické formě uspořádání prostoru. Nábytek musí také splňovat tyto minimalistická kritéria:

  • geometrický tvar,

  • hladké povrchy,

  • konkrétní barvy,

  • jednoduchost detailů,

  • plná funkčnost,

  • jednoduchost ovládání.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články