• Průvodce

aktualizováno

Móda na stylizovaný nábytek

Moda na meble stylizowane

Stále častěji můžeme si všimnout, že v moderně uspořádaných interiérech je umísťován jednotlivý nábytek, který se zcela odchylují svým designem od standardů. Takové kompozice jsou názyvané eklektickými a musíme si přiznat, že ne bezdůvodně se těší stále větší oblibě a zájmu. Obliba stylizovaného nábytku přišla do našich interiérů s velkou silou, protože takové kompozice se vyznačují nejen funkčností, ale také i výjimečnou subtilností a osobitostí.

 

Stylizovaný nábytek je nic jiného než nábytek, který byl vyroben v moderním stylu, dnes, ale jeho design úzce navazuje na design dávných let. Stylizovaný nábytek může navazovat na různé styly v designu, které byly módní v daném čase. V posledních sezonách můžeme pozorovat zvláštní modu na nábytek stylizovaný na klasiku z 80. let (nábytek z PRL), a také na styl Ludvíkovy doby, skandinávský a anglický. Aby takový nábytek vypadal stylově v moderních interiérech, především nemůžeme přehánět s jejich množstvím, protože může vzniknout vizuální zmatek a zničíme celou estetiku uspořádání interiéru. Stylizovaný nábytek by měl být akcentem v interiéru, který ho doplní a nebude dominovat.

 

Nejlépe se budou v interiérech zařízených v moderním stylu prezentovat klasické komody, klubová křesla nebo tzv. Uszaki, pohovky ve stylu chesterfield, nebo také konferenční stoly, které navazují na syrový industriální styl. Tyto všechny korpusy se stanou krásným doplňkem minimalistických, jednoduchých kompozicí v moderním stylu.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články