• Styly

aktualizováno

Moderní interiéry v glamour stylu

Glamour je slovo, které si vykládáme jako dekorativní eleganci a luxus. Glamour je kouzlo a exkluzivita. Tento styl se poprvé objevil především v módě, kdy hollywoodské filmové hvězdy ve 30. letech 20. století potěšily svými stylizacemi. Styl se rychle přesunul do interiérového designu. Pak už uspořádání apartmánů a vil začalo zářit luxusem. Od té doby se glamour styl v interiérovém designu nadobro usadil. Také dnes potěší jako moderní alternativa k dekorativnímu klasickému a palácovému stylu. Podívejte se, co nesmí chybět v interiéru ve stylu glamour. 

Co odlišuje glamour styl?

Styl glamour se postupem času měnil. Stal se tlumenějším, není tak výrazný, ale stále je elegantní a spojený s leskem. Interiéry ve stylu glamour potěší nádechem luxusního lesku, stylizovaným nábytkem, krásnými látkami a četnými dekory. Nábytek ve stylu glamour se vyznačuje sofistikovanou dekorativností. Má stylizované tvary a je potažen plyšovým čalouněním. Jeho design často odkazuje na staré palácové formy, například Louis a budoárový nábytek, který se vyznačoval jemně profilovanými nohami a krásným čalouněním. Glamour je originální styl, který se vyznačuje estetikou související s palácovým stylem a kontrastními kombinacemi.

zestaw mebli w stylu glamour 

Barevné kompozice v glamour stylu 

V glamour stylu jsou barvy spojené s bohatstvím paláce. V takových aranžmá používáme sytě fialovou, výraznou nebo pudrově růžovou, černou, zlatou a stříbrnou. V ultra moderních aranžmá v tomto stylu jsou také výrazné kontrasty, např. kombinace bílé a lesklé černé. Vzhledem k intenzitě takových barev se však snažíme interiéru příliš nedominovat, neboť aranžmá musíme ještě doplnit četnými dekory. Aranžmá je dobré založit na světlých odstínech, které vypadají dobře v kombinaci s výraznými dekory a vzory. Sáhněte tedy po bílé v různých odstínech, světle šedé, béžové, akvamarínové a tlumené modré. 

pufa welur styl glamour 

Nábytek ve stylu glamour 

Eklekticismus je nejvýraznějším interiérovým vybavením ve stylu glamour. Skvěle se zde bude hodit kombinace moderních modelů se starožitnostmi nebo vybavením stylizovaným jako z období baroka. Nejcharakterističtější je čalouněný nábytek včetně prošívaných sedacích souprav a křesel s ozdobnými područkami. Předními typy čalounění jsou velur s lesklým povrchem, ekologická kůže a lesklé žakárové látky. Celé aranžmá doplní jednoduché konferenční stolky a bary se skleněnou nebo mramorovou deskou, jejichž konstrukce a nohy jsou chromované nebo pozlacené či postříbřené. Vintage komody s ozdobnými detaily nebo konzolami a prosklenými vitrínami mohou v takovém aranžmá posloužit jako krásný protipól. Nejnovějším hitem je také zrcadlový nábytek s čely pokrytými zrcadly. Aranžmá jimi vybavené získávají mimořádnou brilanci a jas. 

sofa pikowana glamour 

Doplňky pro glamour interiéry 

·        vysoce kvalitní dekorativní figurky 

·        kytice květin 

·        krystaly 

·        křišťálové lustry 

·        klasické nebo abstraktní obrazy v jemně zdobených rámech 

·        lesklé těžké závěsy 

·        skleněné doplňky

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články