• Průvodce

aktualizováno

Moderní koupelna ve 3 krocích

Koupelna je typicky technická místnost, ale stojí za to zajistit, aby byla nejen funkční, ale také esteticky zdobená. Moderní koupelnové aranžmá tato očekávání dokonale splňují a potěší vytříbeným designem a praktickým řešením, díky kterému se stávají mimořádně pohodlnými domácími prostory. Podívejte se, jak zařídit moderní koupelnu ve 3 jednoduchých krocích. 

Moderní koupelna, co to znamená? 

Stojí za to připomenout, že moderní koupelna není jen vytříbený design a vzory blízké aktuálním interiérovým trendům. Je to mnohem víc než to. Takové koupelny musí splňovat i určité funkční požadavky. Protože ačkoliv v této místnosti trávíme denně příliš mnoho času, využíváme je poměrně intenzivně. Jsou zde i specifické podmínky – vlhkost, vliv vodních par, snadné znečištění. Proto se při výběru jednotlivých prvků vybavení jako je koupelnový nábytek a povrchové úpravy vyplatí věnovat pozornost otázce životnosti a odolnosti vůči vlivu nepříznivých faktorů. 

meble łazienkowe 

3 kroky k moderní koupelně 

1.      Módní a odolný koupelnový nábytek 

Koupelnový nábytek je klíčovým prvkem vybavení každé koupelny. Umožňují nejen funkčně rozvíjet dostupný prostor, ale také mu dodat atraktivní charakter. Při výběru koupelnových skříněk je vhodné si rozmyslet, kolik a jaké věci do nich hodláme uložit. Důležité je také uspořádání jednotlivých skříní. Při využívání sanitárních zařízení většinou používáme různé kosmetické přípravky, prostředky a doplňky. Do skříněk je dobré umístit je tak, abyste je měli při dané hygieně nebo úklidu na dosah. Moderní koupelnový nábytek je prostorný, ale nepřebije aranžmá. Modulární koupelnové skříňky se staly zvláštním vrcholem designu interiéru. Potěší lehkou vizuální formou a konzistentním designem. Velmi oblíbený je nábytek na vysokých nohách a závěsný nábytek. Skvěle se hodí do malých koupelen, protože opticky zvětšují efekt prostornosti. 

2.      Sanitární vybavení v souladu s trendy 

V současné době můžeme zaznamenat návrat samostatně stojících sociálních zařízení. Tento trend platí zejména pro vanu. Moderní vany mají zajímavé designové formy, díky kterým často vypadají jako opravdová umělecká díla. Pokud je však koupelna relativně malá, pak budete muset zvolit vestavěnou vanu. Zajímavým řešením jsou vany kombinované se sprchovým koutem a zabudované ve stejných obkladech jako podlaha či stěny. Z hlediska funkčnosti jsou trendem vany se skrytou přihrádkou na mycí prostředky a kosmetiku. 

3.      Koupelnové doplňky

Dekorativnost je vrcholem moderního uspořádání koupelny. Měla by být precizně rafinovaná, díky čemuž celá kompozice interiéru potěší svou důsledností a efektním charakterem. Dekorativnost koupelny spočívá především v: 

·        Osvětlení  – kromě centrálního světla vydávajícího silnější světlo je dobré zaměřit se také na směrové světelné body, které koupelně dodají příjemnou atmosféru. Pokud je v domácnosti žena a tráví u zrcadla čas vytvářením make-upu, bude také dobré nainstalovat do této oblasti speciální světlo. 

·        Koupelnové baterie  – jsou nesmírně důležité nejen z hlediska užívání koupelny, ale také utvářejí její estetiku. Mají velký dekorativní potenciál a vyplatí se ho náležitě využít, protože jsou jako šperk do tohoto interiéru. 

·        Barevná kompozice  – velmi důležitý prvek uspořádání koupelny. Přístup k aktuálním interiérovým trendům se vyplatí skloubit s individuálním vkusem a preferencemi členů domácnosti. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články