• Kuchyň
  • Trendy

aktualizováno

Moderní kuchyně – inspirace 2024

S každou novou sezónou se v interiérovém designu objevují nová módní řešení, a proto ani rok 2024 není jiný a moderní kuchyně se inspirují dalšími novými trendy. Jaké kuchyňské inspirace dobývají rok 2024? Stále populárnější se stávají moderní kuchyně inspirované přírodou a dobrým designem. Uspořádání kuchyně je založeno na správném výběru barev, dekorací a živých rostlin. Moderní kuchyně jsou také inspirovány stylem Modern Classic. Je tedy dovoleno hrát si s klasikou a modernou. Co najdete v moderní kuchyni inspirované trendy roku 2024?

V tomto textu se o tom dočtete:

  • Jaké jsou kuchyňské inspirace v roce 2024?
  • Jaké kuchyňské hodiny jsou žádané v roce 2024?
  • Jaké moderní kliky vybrat?
  • Ostrůvek v kuchyni jako trend roku 2024?
  • Skvělým doplňkem interiéru jsou moderní obrazy do kuchyně?

Moderní hodiny do kuchyně jsou minimalistické

Moderní kuchyně jsou inspirovány minimalismem a jednoduchostí. Důležitá je v nich prostornost, geometrické tvary a přírodní materiály. Moderní hodiny do kuchyně by proto měly dokonale ladit se zbytkem místnosti. V kuchyni, která je zařízena v duchu moderny, se budou skvěle hodit moderní nástěnné hodiny , ve kterých jsou dekorace omezeny na minimum.

Velmi módní v roce 2024 jsou moderní hodiny do kuchyně, jejichž konstrukce se zredukovala pouze na mechanismus a ručičky. V takových hodinách není ciferník, ale i tak jsou dostatečně čitelné a můžete si pohodlně zkontrolovat, kolik je hodin. Jednoduché hodiny s dřevěnými prvky dokonale zapadnou do moderních trendů. Přirozená textura je dostatečnou ozdobou těchto zařízení. Moderní dřevěné hodiny vypadají obzvláště dobře na stěně místnosti, která byla navržena ve skandinávském stylu. Dobrou volbou do moderní kuchyně inspirované trendy roku 2024 jsou také hodiny z mosazi nebo s ciferníkem z mramoru.

Moderní kuchyňské rukojeti – jaké si vybrat?

Moderní kuchyně inspirované trendy roku 2024 , jak již víme, sází na minimalismus, vyváženost a funkčnost. V návrzích kuchyní, které tvoří interiéroví návrháři, je každý, i sebemenší detail nesmírně důležitý, protože všechny detaily dohromady tvoří celou kuchyni, která má těšit svým kouzlem a prakticky sloužit léta. Důležitým prvkem v každé kuchyni jsou bezesporu kuchyňské rukojeti. Velmi ovlivňují úroveň funkčnosti kuchyně. Volba velikosti, tvaru a barvy kuchyňských rukojetí ovlivňuje celý styl, ve kterém byla kuchyně vyrobena.

Moderní kuchyňské rukojeti jsou třešničkou na dortu každé aranžace. V poslední době se stala extrémně módní čela nábytku bez rukojetí. Jejich otevírání je tak podporováno elektricky. Jedná se bezesporu o funkční řešení. Moderní kuchyňské rukojetijsou také minimalistické. Do skandinávského stylu dokonale zapadají zlaté, mosazné rukojeti.

Moderní kuchyně s ostrůvkem – trend roku 2024

Moderní kuchyně s ostrůvkem zaujme především skvělým vizuálním efektem. Působivý vzhled je jen zlomkem všech předností ostrůvku. Moderní kuchyně inspirovaná trendy roku 2024 dává možnost vařit společně s více osobami a stává se místem setkávání celé rodiny. Ostrůvek může být také další, prostornou skříňkou. V moderním domě či bytě je kuchyně velmi často otevřená do obývacího pokoje a ostrůvek instalovaný na hranici dvou místností zajistí, že lidé v kuchyni budou mít určitou intimitu a izolaci, ale zároveň nebudou mít omezený kontakt s obývacím pokojem. Moderní kuchyně s ostrůvkem by měla být také vybavena moderními kuchyňskými židlemi. Všechny detaily v domácnosti, jako jsou křesla, nástěnné skříňky, stoly a světla, jsou nesmírně důležité a kuchyňské židle nejsou výjimkou. Moderní kuchyňské židle musí dokonale plnit své aranžérské poslání. Při výběru moderních kuchyňských židlí byste se měli řídit povahou výzdoby místnosti. Moderní kuchyně inspirované trendy roku 2024 jsou vybaveny ostrůvkem a nejlépe se k němu hodí hokery a barové židle.

Moderní obrazy do kuchyně jako skvělý doplněk do interiéru

Moderní kuchyně inspirované trendy roku 2024 by měly být vyzdobeny moderními obrazy do kuchyně. V současné době jsou opět v oblibě a stávají se povinným prvkem interiérového designu. Moderní obrazy do kuchyně by měly zobrazovat motivy související s přírodou, listy, květinami, zvířaty. Mohou to být také krátké, psané zábavným písmem, recepty nebo kresby kuchyňských předmětů. Kuchyňské obrazy zobrazující ovoce, kávu nebo bylinky se perfektně hodí do kuchyní vykonaných v klasickém, provensálském nebo retro stylu. Obrazy ideální do moderní kuchyně lze vytisknout na dřevo nebo plexisklo. Oblíbené jsou také obrazy na kovových površích. Mimořádně praktické a efektní budou také obrazy na skle, které se velmi snadno čistí. Kuchyně je srdcem domova. Stojí samozřejmě za to se inspirovat moderními trendy, ale měla by být navržena tak, aby se líbila členům domácnosti. V kuchyni v roce 2024 nemohou chybět moderní hodiny, obrazy, kuchyňský ostrůvek a židle.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

5 z 2 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Jiřina Zapletalová

Související články