• Ložnice
  • Místnosti

aktualizováno

Moderní matrace a jejich zdraví prospěšné vlastnosti

Nikomu není třeba připomínat, že základem zdravého spánku je dobře zvolená matrace a polštář. Věděli jste však, že moderní matrace kromě pohodlí během spánku a ochrany páteře mohou také zlepšit stav vaší pokožky, zlepšit krevní oběh a mít řadu dalších zdraví prospěšných vlastností? Nejdůležitější je, aby matrace, kterou si vyberete, byla přizpůsobena vašim individuálním potřebám. Jaké vlastnosti by měla mít kvalitní, zdraví prospěšná matrace?

Co se dozvíte v tomto článku:

·       Může matrace ovlivnit náš vzhled?

·       Jaké jsou zdraví prospěšné vlastnosti matrací?

·       Jak matrace ovlivňuje naše zdraví?

Související článek: Proč by měla ležet nová matrace 72 hodin nepoužívaná?

Má kvalitní spánek vliv na náš vzhled?

Odborníci zdůrazňují, že spánek na posteli vybavené kvalitní matrací přispívá ke zlepšení mnoha funkcí našeho těla. Samozřejmě existuje mnoho dalších faktorů, jako je správná spánková hygiena, polštář na spaní nebo počet hodin spánku. Dobrá matrace je taková, která je přizpůsobena individuálním potřebám a tělesným vlastnostem uživatele – jeho hmotnosti, výšce a životnímu stylu. Pokud budeme dbát na zdravé podmínky při spánku, můžeme si být jisti, že se budeme nejen cítit pohodlně, ale také se bude systematicky zlepšovat stav naší pokožky a vlasů. Je to způsobeno tím, že během spánku se ve zdravých podmínkách zvyšuje průtok krve v kožní tkáni. Tím se zlepšuje celkové prokrvení pokožky, která tak „omlazuje“ svůj vzhled a vypadá zdravěji. Spánek také podporuje intenzivní buněčné a metabolické změny a celé tělo prochází procesem regenerace. Kromě toho se vytváří kolagen, který mimo jiné redukuje vrásky a zpevňuje pokožku.

 materace do sypialni

Nejdůležitější zdraví prospěšné vlastnosti dobré matrace

Díky péči o zdravý spánek a dobře zvolené matraci jsme během dne uvolněnější, odpočinutější a cítíme se dobře. Důležitá je však nejen délka spánku, ale také jeho kvalita. Odborníci uvádějí, že dospělý člověk by měl spát nepřetržitě 7 až 9 hodin denně, aby spánek zahrnoval všechny potřebné fáze, zejména hluboký spánek. Základním prvkem zvyšujícím komfort spánku je pohodlná matrace. Často však zapomínáme, že polštář na spaní poskytuje také pohodlí a zdravou oporu pro oblast krku. V tomto ohledu se doporučuje zejména zdravotní polštář. Kvalitní spánek také snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění. Příliš málo spánku může dokonce podporovat problémy s aterosklerózou. Moderní matrace jsou navrženy tak, aby měly skutečný vliv na zlepšení zdraví a prevenci nemocí. Tyto matrace mají zdraví prospěšný účinek, protože ulevují unaveným svalům, kloubům a šlachám. Vyplatí se vybírat matrace vybavené různými zónami, které se vyznačují různou tvrdostí. Díky tomu se výrobek automaticky přizpůsobí tvaru těla uživatele.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články