• Průvodce

aktualizováno

Moderní obýací stěny ve stylu hi-tech

Až donedávna byly obývací stěny spojovány se stylem typickým pro retro a PRL interiéry. Masivní police a uzamykatelné skříňky často zabíraly celý povrch stěny, což umožnilo vystavení spousty předměnů jako i do elektroniky a vybavení. To vše za cenu optického zmenšení místnosti. V současné době vstoupili na trh obývací stěny v moderní řadě, minimalistickým designem a funkční konstrukcí. 

Připravili jsme pro vás přehled nejzajímavějších návrhů obývacích stěn v ultramoderním stylu – tedy Hi-tech.

 

Móda pro tento charakteristický nábytek bezpochyby prožívá v současnosti velkou renesanci. Není divu, protože obývací pokoj vybavený moderní obývací stěnou bude nejen funkční, ale také mimořádně efektivní.

Hlavní vlastnosti high-tech stylu

Podstatou interiéru v high-tech stylu je minimalismus, který má být vyjádřen jak v množství vybavení, nábytku a doplňků, tak v jejich designové podobě. Interiér v tomto stylu může obsahovat pouze nábytek s jasně definovanou funkcí, která je prostě nezbytná. Hlavní rysy high-tech stylu designu, který by se také měl projevit ve vzhledu a konstrukci obývacích stěn jsou:

  • Využití nejnovějších materiálů a technologií (tiché zavírání, osvětlení polic atd.) odpovídajícícm nejnovějším technologiím na trhu

  • Forma nábytku by měla být založena rovných liniích. Nejsou povoleny plynulé přechody ani zahnuté obrysy

  • Výstavba v bytě s moderním stylem by měla být jednoduchá a nekomplikovaná

  • Nejúčinnější barvy jsou: bílá, černá, šedá

  • Materiály ve stylu hi-tech jsou: kov, sklo, beton, plast, lakované povrchy 

   

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články