• Průvodce

aktualizováno

Moderní rohová sedací souprava do velkého obývacího pokoje

Velký a prostorný obývací pokoj je snem většiny z nás. I když by se mohlo zdát, že takový obývací pokoj a jeho velký prostor poskytují větší možnosti uspořádání, a proto je snazší jej uspořádat, první dojem však může být klamný. Abychom zajistili pohodlí při používání tohoto interiéru a zároveň v něm neudělali vizuálně chaos, musíme dosáhnout vysokého stupně dovedností v oblasti designu interiérů. Jedním z kusů nábytku, který tento úkol usnadní, je rohová sedací souprava. Jak si vybrat moderní rohovou sedačku pro velký obývací pokoj?

Velký obývací pokoj nabízí skvělé příležitosti

Velký obývací pokoj je interiér, který je obvykle kombinován s otevřenou kuchyní nebo kuchyňským koutem. Toto řešení je extrémně funkční a umožňuje vám dodatečně zdůraznit hodnotu velkého prostoru, tj. Efekt prostornosti. Zdálo by se, že při uspořádání velkého obývacího pokoje si můžete dovolit zvolit jakýkoli nábytek a doplňky, protože ani velikost, ani věc vizuálního nepořádku v interiéru se vás netýkají. Opak je ale pravdou. Velký obývací pokoj by měl být stejně přesně navržen a vybaven jako malý. Středem každého obývacího pokoje je relaxační prostor, který se skládá z rohové sedací soupravy nebo pohovky a křesel, konferenčního stolku a TV nábytku s audiovizuálním vybavením. Při výběru těchto kusů nábytku do velkého obývacího pokoje je třeba mít na paměti, že nejvíce přitahují pozornost a že je nejčastěji používají členové domácnosti i hosté. Proto byste si měli vybrat sadu obývacího nábytku i z hlediska její velikosti.

Nowoczesne narożniki 

Jak si vybrat rohovou sedací soupravy do velkého obývacího pokoje?

Masivní rohová sedací souprava bude ve velkém obývacím pokoji vypadat mnohem lépe než jakýkoli jiný čalouněný nábytek. Díky tomu bude prostor vypadat koherentnější, ale také vizuálně rafinovaný. Ve větším prostoru si můžete dovolit sedací soupravu ve tvaru U, která se stane skutečným dominujícím prvkem interiéru a upozorní na sebe. Zbývající nábytek, jako je konferenční stolek, pohodlná křesla nebo televizní skříňka, by měl mít klidnější design a barvy, aby nedošlo ke konfliktu s dekorativností rohové sedací soupravy. Z hlediska pohodlí používání doporučujeme pro velký obývací pokoj především rohové sedací soupravy se širší lenoškou, na kterou se vejdou dvě osoby. Nastavitelné opěrky hlavy a područky navíc zpříjemní čas strávený na sedačce. Zajímavým řešením z hlediska designu jsou právě sedací soupravy ve tvaru písmene U, které jsou vybaveny dvěma lenošky uspořádanými paralelně. Takové modely vám umožní pohostit více lidí a také vizuálně uzavřít otevřený prostor, což dává zajímavý estetický efekt pro celé uspořádání. 

Nowoczesny narożnik do salonu 

Moderní rohová sedací souprava – jaká to je? 

Moderní rohová sedací souprava by měla nejen zapadat do současných designových trendů, ale měla by být také co nejpohodlnější a praktická. Právě tyto tři funkce znamenají dokonalou rohovou sedací soupravu. Ve velkém obývacím pokoji si můžeme dovolit velkou sedací soupravu. Proto je dobré zvolit takovou, která bude vybaven dalšími funkcemi. Určitě každého bude zajímat vybavení jako: 


– nastavitelné opěrky hlavy 
– područky 
– funkce „relax“ 
– funkce rozložení 
– úložný prostor 
– lenoška 
– modulová struktura 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články