• Průvodce

aktualizováno

Moderní rohové sedací soupravy s funkcí spaní

Rohová sedací souprava je nábytek pro volný čas a relaxaci. To je dáno jeho funkční povahou a vysokým designovým potenciálem. Největší pozornost přitahují rohové sedací soupravy s funkcí spaní, které umožňují pohodlné používání jak ve dne, tak v noci. Připravili jsme několik návrhů moderních rohových sedacích souprav které potěší svým vytříbeným designem a poskytnou neobyčejné pohodlí při používání.


Moderní rohové sedací soupravy – co to znamená?


Většina osob, když uslyší „moderní sedací souprava“, si představí minimalistický tvar sedací soupravy s vyváženou dekorativností, ale nevyznačující se příliš velkým komfortem nebo funkčností. A přitom jsou to funkce, jako je praktičnost, design a pohodlí, které určují tuto kategorii sedacího nábytku. Moderní rohové sedací soupravy musí poskytovat maximální pohodlí a jejich tvar by měl být navržen tak, aby byl maximálně využitý jejich potenciál z hlediska funkčnosti a úložné kapacity.

nowoczesny narożnik 


Moderním rohovým sedacím soupravám nesmí chybět:

  • funkce spaní

  • úložný prostor (volitelný)

  • vhodná výplň pro maximální pohodlí ve dne i v noci

  • odolné čalounění, nejlépe snadno čistící materiály

  • snadný a tichý rozkládací systém

  • volitelné doplňkové funkce, např. LED podsvícení, skryté stolky, opěrky hlavy apod.

narożniki z funkcją spania 


Rohová seadcí souprava s funkcí spaní


Až donedávna nebyly sedací soupravy s funkcí spaní považovány za příliš pohodlné v kontextu používání během nočního spánku. Byly brány spíše na příležitostné spaní než na každodenní řešení místa na spaní. To bylo způsobeno skutečností, že rohové sedací soupravy nebo pohovky byly na spací ploše vybaveny nekvalitní matrací. Obvykle byl rozdíl mezi výplní sedací části a spací oblasti tak diametrálně odlišný, že nebylo možné mluvit o pohodlí spánku, natož aby byla zajištěna zdravá poloha těla během spánku. Naštěstí dnes se nemusíte obávat výběru rohové sedací soupravy do obývacího pokoje, kde budete také velice často trávit noc. Moderní rohové sedací soupravy jsou precizně navrženy a vyrobeny s ohledem na zajištění maximálního pohodlí jak při používání jako nábytek pro volný čas během dne, tak při rozložení do polohy postele během nočního spánku. Moderní rohové sedací soupravy proto mohou být použity nejen na občasné přespání, ale také na denodenní spaní. Moderní rohová sedací souprava je tedy vhodná jak do garsonek, tak do velkých prostorných obývacích pokojů.


Moderní rohové sedací soupravy s dodatečnými funkcemi:


  • nastavitelné područky

  • nastavitelné opěrky hlavy

  • funkce RELAX

  • kapsy nebo úložné prostory v bocích, zatahovací stoleček nebo police

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články