• Průvodce

aktualizováno

Na co se zaměřit při nákupu pohovky?

Pohovka je královnou obývacího pokoje, proto byste si ji měli vybrat se zvláštní péčí. Kvalitní pohovka by měla sloužit neobyčejnému pohodlí, měla by být praktická, mít odolnou konstrukci a atraktivní design. Na co se zaměřit při nákupu, abyste byli spokojeni dlouhodobě? Před zakoupením pohovky jsme připravili seznam věcí, které stojí za zvážení.

 

Vnitřní podmínky
Před výběrem konkrétního modelu pohovky věnujte pozornost podmínkám interiéru, ve kterém má pohovka nebo gauč stát. Nejprve se rozhodněte, kde bude model umístěn, a poté změřte vzdálenost mezi ostatními prvky zařízení, abyste si nekoupili model příliš velký nebo naopak příliš malý. Nejdůležitější jsou proporce.

Styl

Vzhled pohovky musí být kromě rozměrů vybrán také tak, aby odpovídal obývacímu pokoji. Pokud je váš obývací pokoj zařízen podle specifického stylu, vyplatí se vybrat pohovku, jejíž design bude odpovídat estetice. Naopak s moderním nebo skandinávským obývacím pokojem vyberte jednoduchou pohovku s jednotnými barvami a bez přílišného zdobení. Pokud máte rádi eklekticismus, může být pohovka trochu odvážnější, například stylizovaná jako starožitný nábytek. Znovu klasické interiéry budou ladit s masivními modely s ozdobným potahem nebo potaženými přírodní kůží.

 

Funkčnost pohovky
Od moderního nábytku očekáváme nejen stylový vzhled, ale také funkčnost. Nemáte-li doma pokoj pro hosty, je dobré si koupit pohovku s funkcí spaní. Ergonomii a kvalitu používání pohovky ovlivňují ještě také faktory jako:

  • profilování, která zajistí dobrou podporu páteře v bederní a krční části

  • široké sedadlo

  • vysoká opěradla

  • nastavitelné opěrky hlavy

  • područky

  • funkce Relax

  • praktické čalounění, které se snadno čistí, např. látky z kolekce Magic Home.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články