• Průvodce

aktualizováno

Na co se zaměřit při výběru nábytku do obývacího pokoje?

Obývací pokoj je reprezentativní místnost v každém domě, a proto vkládáme do jeho uspořádání největší úsilí. Nábytek i dekorace by měly být správně vybrány, aby vytvořily účinnou kompozici. Ovšem kromě estetických otázek je samozřejmě důležité také pohodlí, protože právě v obývacím pokoji odpočíváme nebo vítáme hosty. Chcete-li docílit nejlepšího uspořádání, měli byste se zaměřit na výběr správného nábytku do obývacího pokoje, který určí styl celé místnosti. Na co se tedy zaměřit při výběru nábytku do obývacího pokoje?

Nábytek do obývacího pokoje, kromě toho, že by měl vypadat krásně, musí být také pohodlný a praktický. Vzhledem k těmto dvěma základním aspektům je třeba mít na paměti, že bez ohledu na to, zda si vybereme komplet nábytku do obývacího pokoje z jedné kolekce nebo jednotlivé prvky skříní a komody, musí být volba promyšlená. Nepřehledný salon se spoustou vzorů a předmětů vypadá jednoduše nevzhledně. Při výběru nábytku věnujte pozornost nejen jejich vzhledu nebo funkci, ale také jejich kapacitě. Díky prostornému nábytku můžete uspořádat a uložit spoustu věcí, které nechcete mít přímo na očích.

 

Nejnovější trendy v metodách uspořádání

Výběr nábytku do obývacího pokoje se stále více zaměřuje na lehký, modulový styl uspořádání. Vybíráme menší obývací stěny a nábytkové sady, aby se interiér nezdál být menší, než ve skutečnosti je. Zabudované systémy a modulární obývací stěny jsou velmi účinným a zajímavým řešením, jak moderně vybavit obývací pokoj. Tato volba také umocňuje prostorový efekt a dává celku svěží výraz. Díky rezignaci z těžkých a plně vestavěných nábytkových stěn se hlavním nábytkem a vybavením v pokoji stává komplet sedacího nábytku: pohovka a křesla. Tento komplet pak dominuje interiéru moderních obývacích pokojů a bývá navržen tak, aby poskytoval co nejvíce pohodlí. Bez ohledu na to, zda dáváte přednost moderním nebo o něco více klasickým úpravám, můžete zvolit libovolné odstíny. Současné trendy vybízí k návratu k přírodním barvám a odstínům, které odkazují na přírodu. V závislosti na konceptu uspořádání si můžete vybrat světlý nebo tmavý nábytek. Aktuálním hitem je však nábytek wenge. Nábytek z matné nebo lakované MDF desky je také velice módní a navíc se snadno udržuje.

Co je třeba zvážit při výběru nábytku

Při výběru nábytku do obývacího pokoje je třeba věnovat pozornost třem nejdůležitějším faktorům:

  • komfort uživatele

  • provedení

  • estetika

Čalounění nábytku by mělo být odolné a snadno čistitelné. Konstrukce k rozkládání by měly být snadno ovladatelné, jednoduché a především tiché. Důležitá je také výplň. Například, opěrné polštáře mohou být vyplněny elastickým silikonem a sedák z pěnové matrace nebo bonellové pružiny. Výhodou sedací soupravy je také úložný prostor, který Vám pomůže udržet pořádek v obytném prostoru.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články