• Průvodce

aktualizováno

Na co si dát pozor při výběru čalouněného nábytku do obývacího pokoje?

Čalouněný nábytek je důležitým prvkem vybavení obývacího pokoje, protože na něj je soustředěna nejen většina pozornosti, ale také je často využíván. S přihlédnutím k povaze místnosti, kterou je obývací pokoj, musí být čalouněný nábytek pohodlný, funkční i reprezentativní. Existuje mnoho faktorů, které ovlivní estetiku, pohodlí i praktickou stránku produktu. Jaký faktor je pro výběr nejdůležitější? 

Čas na odpočinek tzn. čalouněný nábytek v obývacím pokoji

Relaxační zóna je nejdůležitější součástí každého obývacího pokoje. Zde si dopřejete odpolední relaxaci s knihou nebo relaxaci sledováním oblíbeného seriálu, nebo si volíte chvíli odpočinout pro regeneraci těla i smyslů. Své hosty vítáte a hostíte většinou také v obývacím pokoji. Proto musí být obývací pokoj uspořádán tak, aby zajišťoval maximální pohodlí, ale zároveň plnil reprezentativní funkci. Aby bylo těchto cílů dosaženo, musí být čalouněný nábytek odpovědně vybrán. Bez ohledu na to, zda se rozhodnete pro moderní rohovou sedací soupravu nebo pohovku se sadou křesel, celek by měl být v souladu se stylem a podmínkami použití konkrétní místnosti. Abychom vám usnadnili uspořádání relaxační části v obývacím pokoji, připravili jsme hrstku praktických tipů.

kanapa wypoczynkowa 

Na co si dát pozor při výběru čalouněného nábytku? 

Velikost 

Velikost jednotlivých kusů nábytku má velký význam jak pro funkční aspekty, tak pro estetiku celé místnosti. Rozměry rohové sedací soupravy nebo pohovky by měly být přizpůsobeny prostoru obývacího pokoje a počtu uživatelů. Je také důležité přizpůsobit nábytek svým rozměrem členům domácnosti. Vysoké osoby by měli volit rohové sedací soupravy s hlubokým sedákem, který bude optimálně podepírat stehna po celé jejich délce. Na druhé straně osoby s malou a střední výškou by měly volit mělkou sedací soupravy. 

Potahová látka 

Čalouněný nábytek je potažen odolným čalouněním, které vydrží útrapy několikaletého používání. Jejich výběr je v současné době velmi bohatý, takže si můžete úspěšně vybrat čalounění odpovídající vašemu designovému vkusu. Tkanina rohové sedací soupravy ovlivňuje nejen estetiku nábytku, ale také ovlivňuje jeho udržování v čistotě. Producenti dnes nabízí velký výběr látek. Jak látky snadno čistící, tak látky odolné vůči vodě nebo odolné vůči žmolkování. 

narożnik wypoczynek 

Forma rohové sedací soupravy

Rohové sedací soupravy mohou být levé nebo pravé. Ve velkých místnostech můžete také zvolit sedací soupravu ve tvaru písmene U, to je taková, která má dva otomany. V případě, že je část otomanu vlevo, označuje se jako levá strana, obrácené uspořádání je pravá strana. Formu strany rohové sedací soupravy přizpůsobujte potřebám interiéru tak, abyste se v místnosti mohli volně pohybovat a zároveň bez problému používat čalouněný nábytek. 

Dodatečné funkce 

Největší výhodou moderního čalouněného nábytku je, že je obohacen o dodatečné funkce. V případě modulárních rohových sedacích souprav se každý může sám rozhodnout, jaké funkce by měla sedací souprava obsahovat. Malé sedací soupravy mohou být obohaceny o další vybavení, jako je elektricky výsuvné sedadlo, nastavitelné opěrky hlavy nebo funkce Relax. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články