• Styly

aktualizováno

Nábytek do obývacího pokoje ve skandinávském stylu

Skandinávský styl je senzací v evropských interiérech již několik let a zdá se, že tento trend jen tak neskončí. Není divu, protože taková minimalistická, harmonická a praktická řešení interiérového designu jsou univerzální a nadčasová, díky čemuž móda nezaniká. Skandinávský styl se ideálně hodí do obývacího pokoje, který je reprezentativní i funkční zároveň. Připravili jsme pro vás přehled nejzajímavějšího nábytku do obývacího pokoje ve skandinávském stylu.

Skandinávský styl – vlastnosti

Uspořádání bytů ve skandinávském stylu je velmi populární. Interiéry navržené v souladu s tímto stylem potěší jednoduchými tvary, světlem a praktickým výrazem. Proto je ideálním řešením, zejména pro obývací pokoje a salony, které chcete, aby byly krásné a zároveň pohodlné a praktické. Každý den v nich trávíme čas odpočinkem, používáním pohodlného sedacího nábytku nebo v nich organizujeme rodinné večírky a setkání s přáteli. Skandinávský styl dokonale kombinuje reprezentativní charakter s užitečností. Minimalistický přístup k dekorativnosti a jednoduchost vybavení v kombinaci se světlými barevnými kompozicemi učiní obývací pokoj výjimečně atraktivním a pohodlným. Takové uspořádání je praktické a zároveň útulné.

meble do salonu milan 

Nábytek do obývacího pokoje ve skandinávském stylu

Skandinávský styl má rád minimalistická řešení a praktický charakter i z hlediska designu nábytku. Sestavy do obývacího pokoje ve skandinávském stylu mají jednoduché tvary v přírodních a neutrálních barvách. Kombinace zemských barev s bílou a šedou jsou perfektní, stejně jako kombinace přírodního dřeva s modernějšími materiály. Design ve skandinávském stylu se vyznačuje vazbou k přírodě, což se odráží ve výběru nábytku i doplňků. Nejčastěji se volí bílý jednoduchý nábytek do obývacího pokoje, který je doplněn barevným sedacím nábytkem potaženým zajímavým čalouněním. Obzvláště oblíbenými kusy nábytku jsou konferenční stolky s deskou ve tvaru ledviny, křesla na vysokých dřevěných nohách a dřevěné židle s nadčasovým designem. Každý kus nábytku v obývacím pokoji musí plnit svoji roli. Pro náhodný nábytek s čistě dekorativním charakterem zde není místo, jelikož skandinávské interiéry se vyznačují především funkčností a praktickým přístupem k designu.

meble do salonu i jadalni milan 

Nejoblíbenější nábytek ve skandinávském stylu:

  • čalouněné křeslo s vysokými nohami,

  • konferenční stolek ve tvaru ledviny,

  • pohovky na vysokých nožkách,

  • nábytek ve stylu vintage,

  • čalouněné sedací soupravy,

  • dřevěný nábytek.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články