• Průvodce

aktualizováno

Nábytek s dekorem betonu – v jakých interiérech bude vypadat dobře?

Architektonický beton se v posledních sezónách stal jedním z nejmódnějších způsobů úpravy interiéru. Objevuje se na stěnách i jako dekorativní prvek. Beton je velmi univerzální dekor, díky kterému se skvěle hodí do různých stylů interiéru. Není divu, že mimořádně žádaným trendem se stal i nábytek s betonovým vzorem. Proč je nábytek s elementy betonu tak žádaný?

Architektonický beton je v módě

Dekory a povrchové úpravy s dekorem betonu byly donedávna charakteristické pouze pro interiéry zařízené v souladu s industriálním stylem. Není divu, protože beton je již mnoho let základní povrchovou úpravou stěn a podlah v loftech. Jak se trend tohoto stylu interiérového designu a eklekticismu rozšířil, beton začal být vítán i v jiných konceptech interiérového designu. Dnes jej rádi použijeme i v aranžmá v moderním, skandinávském, eklektickém a jiném stylu. Beton je velmi univerzální, takže se skvěle hodí nejen k různým stylům, ale také k barevným kompozicím. Může být základem pro vzorované, barevné, ale i minimalistické aranžmá. V současnosti se trend betonu objevil i v nábytkářském průmyslu. Můžeme si tedy vybrat mezi efektními tvary s betonovým dekorem na čelech. Oblíbené jsou především komody v betonové barvě.

komoda kolor beton 

Nábytek s dekorem betonu

Při plánování aranžmá musíme zvolit správnou sestavu nábytku do obývacího pokoje, aby byl interiér designově konzistentní a funkční. Obývací pokoj je interiér, ve kterém trávíme každý den spoustu času, a proto se vyplatí zvážit výběr jeho vybavení, aby byl efekt uspokojivý a interiér působil reprezentativně. Nábytek s dekorem betonu se stal jedním z nejmódnějších trendů. Některé moderní obývací stěny jsou celé v šedém odstínu se vzorem imitujícím architektonický beton. Pak vypadají moderně a minimalisticky. Budou výborným prvkem aranžmá v různých stylech, protože nebudou vizuálně dominovat celé kompozici interiéru. Pozornost si zaslouží i jiný nábytek s dekorem v barvě betonu. Bílá komoda s prvky v barvě betonu je způsob, jak úspěšně zařídit interiér, který potěší svou minimalistickou formou a nadčasovým výrazem. Je to dáno jejiím univerzálním designem a barvami. Barvu betonu můžete dokonale kombinovat se všemi ostatními odstíny a vzory.

komplet mebli beton 

Výhody nábytku v betonové barvě: 

·        Univerzální provedení 

·        Snadno kombinovatelné s dalším vybavením 

·        Módní vzor 

·        Nadčasový charakter 

·        Minimalistická dekorativnost 

·        Vhodný pro různé styly interiéru 

·        Je perfektním pozadím pro dekorace 

meble w kolorze beton 

Aranžmá s betonem v hlavní roli přitahují pozornost a těší se rostoucímu zájmu. Bez ohledu na to, zda dáváte přednost dekorativním interiérům nebo naopak – beton jako dekor nábytku nebo stěn je jednoznačně skvělý nápad. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články