• Průvodce

aktualizováno

Nábytek v retro stylu v moderním aranžmá

Móda retro nábytku je v plném proudu a vypadá to, že to tak brzy neskončí. Není divu, protože stylizovaný nábytek vypadá mimořádně efektivně a s jeho pomocí můžete snadno změnit povahu jednotlivých uspořádání. Současné trendy se však zaměřují především na eklekticismus, což znamená kombinovat různé designové trendy do harmonického celku. Zjistěte, proč je dobré obohatit váš moderní interiér o stylizovaný nábytek.


Móda pokračuje v kruhu

Tato populární zásada je ve světě designu a oděvní módy dobře známá. Vzory a kompozice, které kdysi dosáhly globálního nebo národního úspěchu, se určitě vrátí a budou se znovu vyjímat v našich interiérech. To je případ nábytku v PRL, retro nebo vintage stylu. Nejoblíbenější z nich jsou především stylizované komody a čalouněný nábytek. S jejich pomocí můžeme snadno manipulovat s prezentací celého uspořádání a upravit jej, aniž by bylo nutné provádět velkou rekonstrukci, když se vám aktuální uspořádání znudí. Nábytek ve stylu PRL je stále ochotněji zakomponován do interiérů vyzdobených moderním způsobem. Jejich úkolem je prolomit minimalismus a strohost takových interiérů. Někdy stačí jedno módní křeslo, aby celé uspořádání získalo zcela nový, svěží charakter. To je hlavní důvod pro módu pro retro nábytek – jeho formy mají nadčasovou dekorativnost, která vyhovuje mnoha současným stylům interiéru.

Modna sofa w stylu retro 

Kultovní retro nábytek

Musíme přiznat, že nábytek do obývacího pokoje je jedním z nejpopulárnějších nábytků známých z období vintage a retro. Efektivní křesla, sady nábytku do obývacího pokoje, stejně jako taburety s úložným prostorem a podnožky. Právě tento druh nábytku přetrval dodnes a má velký význam pro moderní interiérové ​​úpravy, ve kterých chceme dosáhnout originálního designového efektu. Nemůžeme zapomenout na ikonické obývací stěny, které si získaly popularitu díky své funkční a mimořádně prostorné konstrukci. Dokonce i dnes mají moderní obývací stěny tyto výhody, ale v mírně lehčí konstrukční formě.

 meble w stylu retro

Mezi nejoblíbenější křesla v retro stylu dnes patří:

klubové a koktejlové křeslo

křesla ve stylu mid-century modern

křeslo podobné mušli

židle finka

Křeslo PRL

V dnešní době můžeme pozorovat tendenci vytvořit hřejivou atmosféru moderních interiérů. Stále více se odchylujeme od přímého a extrémně minimalistického přístupu k jejich vybavení a dekorativnosti. Nevzdáváme se však minimalistického aranžmá v podobě světlých barev, jednoduchého nábytku a jeho omezeného počtu, ale snažíme se dotvořit celek tak, aby se stal útulnějším a příjemnějším. Zde právě přichází na scénu retro nábytek.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články