• Průvodce

aktualizováno

Nápady pro malou předsíň v panelovém domě

Předsíně v blocích jsou obvykle malé, a proto jsou považovány za málo praktické. S trochou ochoty a použitím správného nábytku do předsíně však získáme krásný interiér i praktické místo pro skladování. Známe několik návrhářských řešení a malou plochu lze uspořádat jak praktickým, tak stylovým způsobem. Ukážeme vám osvědčené způsoby, jak přeměnit malou předsíň v paneláku na skvost celého bytu.

Mały przedpokój Mezo

 


Budiž světlo

Princip je jednoduchý a je ideální pro uspořádání všech malých a nedostatečně osvětlených interiérů – světlé zvětšuje a tmavé zmenšuje. Chcete-li tedy vizuálně zvětšit a rozjasnit malou tmavou předsíň, namalujte stěny světlým odstínem. Barvy bílé, pastelové, krémové a neutrální – například šedá, budou skvělou volbou. Je dobré se vyhnout vzorům, zejména hustým. V malých chodbách bychom se měli vyvarovat vzorovaných, barevných tapet nebo příliš dekorativních ozdob na stěnách. Takové příslušenství může místo zkrášlení místnost přehltit. Důležité je také osvětlení, které nejen rozjasní interiér, ale také mu dodá atmosféru. Kromě závěsné lampy si proto můžete vybrat také LED pásek, který osvětlí závěsnou polici nebo věšáky.

 Mały przedpokój Orlando

Nábytek a malá předsíň

V malém interiéru jsou ideální předsíňové sestavy nebo modulární nábytek z jedné kolekce. Taková uniformita budí dojem harmonie a pořádku, což je na malém prostoru zásadní. Rovněž stojí za výběr nábytku v jednotné barvě bez jakékoli zvláštní dekorativnosti. Minimalistické tvary opticky zvětšují interiér a vytvářejí dojem pořádku. V předsíni postačí botník, věšák a místo, kde můžete sedět a obout si boty. V extrémně malých předsíních je dobrým řešením použití nábytkového kompletu, který obsahuje všechny tyto prvky v jednom. Kromě toho se zaměřte na nábytek, který je úzký a vysoký současně.

Mały przedpokój z meblami Clip 

Způsoby, jak opticky zvětšit interiér:

  • pověsit velké zrcadlo nebo několik malých,
  • položit jednobarevnou podlahu,
  • použít světlé barevné kombinace,
  • vybrat dekorace pečlivě a střídmě,
  • vybrat z jedné sady nábytku.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články