• Průvodce

aktualizováno

Nápady pro moderní obývací pokoj

Obývací pokoj je v každém domě nesmírně důležitou místností. Zde se odehrává rodinný a společenský život, ale je to také místo odpočinku a relaxace. Při uspořádání obývacího pokoje nám záleží na vytříbeném stylu interiéru, funkčnosti a pohodlí. Pamatujte si, že obývací pokoj je reprezentativní pokoj, proto je dobré jej uspořádat stylově a módně. Podívejte se, jaké jsou naše nápady pro módní salon.

Perfektní salon

Každý člověk by chtěl trávit čas v krásných a vytříbených interiérech. Proto, abyste se ve svém obývacím pokoji cítili dobře, je potřeba se naučit kombinovat jednotlivé části vybavení a vytvořit harmonickou a vkusnou kompozici. Jak by měl vypadat dokonalý obývací pokoj nebo salon? Bez ohledu na to, zda dáváte přednost modernímu, klasickému, skandinávskému nebo jakémukoli jinému stylu – celé uspořádání musí být konzistentní. Existují tři klíčové prvky a zóny pro obývací pokoj, které přeměňují obyčejný obývací pokoj na dokonalý prostor. Módní aranžmá je tvořeno: odpočinkovou částí, TV koutkem a detaily.

Sedací souprava – hlavní prvek obývacího pokoje

Je těžké si představit pohodlný a funkční obývací pokoj bez sedací soupravy a pohodlného křesla. Odpočinková oblast přitahuje pozornost, protože je obvykle klíčovým místem v každém obývacím pokoji a zabírá spoustu místa. Bez ohledu na to, zda dáváte přednost gaučům, pohovkám nebo rohovým sedacím soupravám, nezapomeňte sladit nábytek se stylem v interiéru. Je to nábytek, co vytváří charakter interiéru a vytváří styl. V současné době je velmi oblíbený čalouněný nábytek jednoduché formy. Osoby, které mají rády aranžmá, mohou do pokoje zakomponovat vzorované křeslo, které se stane krásným kontrapunktem kliedného celku.

Modny salon z meblami lungo 

TV koutekv obývacím pokoji

Místo, kam umístíme televizor, je nesmírně důležité nejen pro pohodlí při sledování, ale také pro vzhled celého uspořádání. Televizor a související zařízení vypadají nejlépe v kombinaci s nábytkem určeným pro televizi, který zdůrazňuje jejich vzhled a pomáhá budit dojem pořádku. Televizní nábytek by měl doplňovat přijatý styl uspořádání, ale také sloužit funkčnosti pro skladování. Bez ohledu na to, zda máte rádi zastavěnou formu nábytku nebo subtilnější řešení, TV skříňka se určitě osvědčí jako užitečný a módní kus nábytku. Můžete na ni umístit televizor nebo ji zavěsit na zeď. Zajímavým řešením, které je v současné době mimořádně módní, je umístění dekorativních panelů na stěnu za televizorem.

modny salon hektor 

Detaily v obývacím pokoji

Zatímco nábytek formuje styl a charakter obývacího pokoje, detaily a dekorace dotváří celkový dojem. Výběr dekorací do obývacího pokoje je pro celkové uspořádání velmi důležité, proto je třeba jej pečlivě zvážit. Je důležité zacházet s interiérem jako s celistvým celkem a pamatovat, že i ten nejmenší prvek, který do zařízení zavedeme, je důležitý pro dojem z celku. Dekorace musí nejen odpovídat stylu interiéru, ale musí také navzájem ladit. Snažte se vyhýbat se zavádění náhodných předmětů, protože mohou vytvářet dojem chaosu.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články