• Průvodce

aktualizováno

Nejlepší herní židle – jak ji vybrat?

Počítačové hry jsou skvělá zábava. Fanoušci her tráví často u své oblíbené hry až několik hodin. Proto je důležité zajistit vhodné podmínky v herním prostředí, abyste si mohli hru plně užít. Jedním z důležitých prvků zóny hráče je profesionální herní židle. Jak si vybrat správný model?

Židle pro hráče

Popularita herních židlí v poslední době významně roste. Není divu, jelikož herní židle poskytují nejvyšší standard pohodlí a umožňují vám nerušeně si užívat oblíbené počítačové hry. To, co odlišuje tato křesla od ostatních modelů, je speciální, ergonomická konstrukce. Forma těchto židlí je poněkud podobná jako u sportovních a závodních automobilů. Taková konstrukce herní židle umožňuje správně podepřít bederní část páteře a nejen tu. Díky tomu je i dlouhodobé sezení v herní židli pohodlné a hlavně nepoškozuje páteř. Díky ergonomickému designu židle nepociťují její uživatelé nepříjemnou bolestem za krkem, bolest hlavy a napětí svalů v zádech a ramenou.

 fotel gamingowy

Nejlepší herní židle 

Herní židle by měla být především pohodlná. Proto jsou herní židle navrženy tak, aby zajistily maximální pohodlí při jejich používání, i když může hra trvat až několik hodin. Sedadla jsou proto vybavena rozsáhlým systémem nastavení jednotlivých konstrukčních prvků, který uživatelům umožňuje přizpůsobit je jejich individuálním preferencím a potřebám. Sedadlo a opěradlo mají naopak speciálně tvarované povrchy, které byly také obohaceny o polštáře ke stabilizaci jednotlivých částí těla. Díky tomu si hráči mohou vychutnat nejen výjimečný komfort při hraní her u počítače, ale také vědí, že drží správnou polohu těla. 

fotel gracza 

Některé herní židle jsou obohaceny o: 

– LED osvětlení 
– ventilátory na sedadle a/nebo opěradle 
– pružná opěrka hlavy a bederní část 
– podložka na notebook 
– područky nastavitelné ve všech rovinách 

– prvky věnované konkrétním počítačovým hrám, např. volant pro hry s automobilovými závody

Jakou herní židli zvolit? 

Při výběru moderní herní židle věnujte pozornost tomu, zda má dostatečné možnosti nastavení. Dobré herní křeslo má kromě základního systému nastavení výšky sedadla a mechanismu TILT také loketní opěrku a nastavení úhlu náklonu. Perfektní herní židle je obohacena o polštáře na zádech a krku a také o ventilační prvky. Kromě toho se herní židle vyznačují moderním designem a ergonomickým tvarem sedadla. 

Vlastnosti správných herních židlí: 

– profilované opěradlo a sedadlo 
– optimální hloubka sedadla 
– široké možnosti nastavení konstrukčních prvků 
– nastavitelné područky 
– opěrka nohou 
– polštáře na krk a bederní opěrku 
– mobilní základna 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články