• Dětský pokoj
  • Ložnice
  • Obývací pokoj
  • Styly
  • Trendy

aktualizováno

Nejmódnější barva roku 2022 podle Institutu Pantone

Americký Pantone Institute již více než dvacet let každoročně vybírá barvy roku. Rok 2022 už má svého vítěze – je to barva s tajemným názvem Very Peri. Jaká je to barva a jak ji můžete použít v interiérovém designu? Odpověď na tuto otázku najdete v našem článku.

V tomto článku se dozvíte:

  • Jaká je nejmódnější barva roku 2022 podle Institutu Pantone?

  • Jaká je barva roku 2022?

  • Nejmódnější barva roku 2022 – jakou barvu má Very Peri?

Každý rok čekají stylisté, módní návrháři, interiéroví designeři a svět grafiků se zrudlými tvářemi informace o tom, jakou barvu vybere Pantone Institute jako barvu roku. Právě tato instituce již přes 20 let předpovídá a vytváří trendy barev pro daný rok. Už víme, jaké jsou nejmódnější barvy roku 2022. Tentokrát vítězem je barva s názvem „Very Peri“ (PANTONE 17-3938). Je to jemná, pastelově fialová barva s nádechem do modra. Možná připomene fialky nebo levanduli, ale ve skutečnosti odborníci odpovědní za výběr této barvy věnují pozornost digitálnímu světu, který má tato barva odrážet.

Very Peri v interiérovém designu

Jak využít nejmódnější barvu roku 2022 v interiérovém designu? Zdánlivě vítězná fialová působí dojmem, že se v domácím prostoru těžko zařizuje. My Vám však prozradíme, jak šikovně sledovat módu a aby Very Peri dokonale zapadla do Vašeho prostoru. Pamatujte, že návrh interiéru je velmi složitý proces. Nejde jen o výběr barvy stěn, výběr nábytku a podlah. Je to také výběr doplňků, které dokážou během pár okamžiků změnit celý interiér. Jedná se o výběr textilií, osvětlení a dekorativních prvků. A právě ve všech těchto kategoriích si budete moci propašovat nejmódnější barvu roku 2022 a vyzdobit si byt, který se nese v duchu doby.

Odvážné změny – fialová na zdi

Toto je řešení pro odvážné lidi, kteří se nebojí neobvyklých řešení. Ale proč ne? Pokud byste rádi provedli celkovou metamorfózu Vašeho interiéru a zároveň se nezbavili nábytku, zvolte změnu barvy stěn. Můžete si vybrat jednu stěnu pro přidání nového odstínu, pokud se obáváte, že celá místnost v pastelově fialové je příliš mnoho. Pozor však na barvy Vašeho nábytku. Very Peri na stěně bude vypadat skvěle s bílým nebo světle šedým nábytkem.

https://www.meble-bogart.pl/uploads/products_clear/42217/nowoczesny-naroznik-do-salonu-onyx-z-pufa42127.jpg

Very Peri je skvělá nabídka pro malé princezny. Pokud máte dceru, které zdobíte pokojíček, zamyslete se nad módní barvou Vera Peri. Skvěle bude vypadat s různými odstíny růžové, mléčně bílé a jemné šedé.
Pamatujte, že moderní výrobci barev na stěny nabízejí různé druhy příměsí barev, které dávají zajímavý povrch, jako je třpyt nebo perleťový nátěr. Díky takovým úpravám tuto barvu ještě více zvýrazníte.

Fialové textilie

Všechny druhy textilie jsou efektivním a rychle realizovatelným nápadem, jak změnit charakter interiéru. Zajímavým nápadem mohou být fialové závěsy. Barva Very Peri je uklidňující a zvukoizolační, takže by byla ideální do ložnice, která by měla být spojena s odpočinkem a relaxací.

Dalším nápadem na představení nejmódnější barvy roku 2022 je pořízení dekoračních polštářů v tomto odstínu. Pokud je ve Vašem obývacím pokoji je šedá, černá nebo bílá pohovka, tak výběr modních, fialových polštářů bude trefou do černého. Pamatujte, že si můžete pohrát s texturami, s různými druhy materiálů a dokonce můžete směle kombinovat různé odstíny této barvy. Neřiďte se slepě módou, ale přizpůsobte ji svým potřebám a preferencím.

Pokud používáte v kuchyni textile, tak krásně bude vypadat na stole ubrus v této barvě. V kombinaci s bílým nádobím, kyticí čerstvých květin ve váze se budete cítit jako na večeři v Provence.

A pokud je fialová vaše oblíbená barva a milujete ji natolik, že je pro Vás těžké se s ní rozloučit, dopřejte si ložní prádlo v tomto odstínu. Very Peri bude fungovat v ložnici nejen pro princezny. Vše záleží na tom, s čím povlečení zkombinujete. Pokud si chcete zařídit ložnici „s pařátem“, vyrobte si na stěnu za postelí zajímavé, umělecké, prošívané čelo. Zajímavě bude vypadat stěna obložená dřevěnými deskami nebo konstrukčním betonem. V posledních letech jsou v módě i fototapety, které se po dlouhé době opět vrací do přízně. Upozorňujeme, že výběr barvy prostěradla do povlečení v odstínech fialové rozhoduje charakter této sady. Pokud zvolíte klasické, bílé prostěradlo, získáte jemný, decentní efekt. Tato kompozice s tmavým prostěradlem bude vypadat úplně jinak a tímto způsobem uspořádání získá osobitý charakter.

Doplňky do Vašeho bytu v barvě Very Peri

Na závěr chceme dát pozor na jeden ze způsobů uspořádání interiérového designu, který Vám pomůže použít ve Vašem interiéru nejmódnější barvu roku 2022. Samozřejmě mám na mysli doplňky, které jsou velmi často podceňováné. A přesto umístění velké, dekorativní vázy na stůl ve Vaší oblíbené barvě může zcela změnit charakter interiéru. Nebojte se tedy pohrát si s těmito doplňky. Zajímavě mohou vypadat figurky, sochy nebo dekorativní svíčky v odstínech fialové barvy. Avšak vybírejte barvy moudře. Pokud jsou Vaším základem pastelové fialové, dopřejte jim pastelovou společnost nebo je spárujte s teplými odstíny, které spolu budou skvěle ladit.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Jiřina Zapletalová

Související články