• Průvodce
  • Trendy

aktualizováno

Nejmódnější barva roku 2022 podle Pantone Institute

Již více než dvacet let americký institut Pantone každoročně vybírá barvu roku. Rok 2022 již má svého vítěze – je jím barva s tajemným názvem Very Peri. Jaká je to barva a jak ji můžete použít ve svém interiéru? To se dozvíte v našem článku.

Co se dozvíte v tomto článku:

  • Jaká je nejmódnější barva roku 2022 podle institutu Pantone?
  • Jak vypadá barva roku 2022?
  • Jaká je nejmódnější barva roku 2022 – jakou barvu má Vera Peri?
Stylisté, módní návrháři, interiéroví designéři a grafická komunita každoročně netrpělivě očekávají, jakou barvu vybere institut Pantone jako barvu roku. Tato instituce již více než 20 let předpovídá a vytváří barevné trendy pro daný rok. Už víme, jaké barvy budou v roce 2022 nejmódnější. (PANTONE 17-3938). Je to jemná, pastelově fialová barva s nádechem modré. Může připomínat fialovou a levandulovou, ale odborníci, kteří tuto barvu vybrali, se ve skutečnosti zaměřili na digitální svět, který má tato barva odrážet.

Very Peri v interiérovém designu

Jak využít nejmódnější barvu roku 2022 v interiérovém designu? Na první pohled vítězná fialová barva působí dojmem, že se v domácím prostoru obtížně aranžuje. Poradíme vám však, jak šikovně sledovat módu a jak zařídit, aby nábytek Very Peri dokonale zapadl do vašeho prostoru. Nezapomeňte, že návrh interiéru je velmi složitý proces. Nejde jen o výběr barvy stěn, nábytku a podlah. Jde také o výběr doplňků, které mohou během několika okamžiků změnit celý interiér. Jde o výběr textilií, osvětlení a dekorativních prvků. A právě ve všech těchto kategoriích budete moci propašovat nejmódnější barvu roku 2022 a vybavit si byt, který se nese v duchu doby.

Odvážné změny – fialová na stěně

Je to řešení pro odvážné lidi, kteří se nebojí netradičních řešení. Ale proč ne? Pokud chcete provést celkovou proměnu interiéru a zároveň se nezbavit nábytku, pak vsaďte na změnu barvy stěn. Pokud se obáváte, že celá místnost v pastelově fialové barvě je příliš, můžete si vybrat jednu stěnu a dát jí nový odstín. Věnujte však pozornost barvám nábytku. Very Peri na stěně se hodí k bílému nebo světle šedému nábytku.

https://www.meble-bogart.pl/uploads/products_clear/42217/nowoczesny-naroznik-do-salonu-onyx-z-pufa42127.jpg


Very Peri je skvělou volbou pro malé princezny. Pokud máte dceru a zařizujete jí pokoj, myslete na módní barvu Very Peri. Skvěle bude vypadat s různými odstíny růžové, mléčně bílé a jemně šedé. Nezapomeňte, že výrobci moderních barev na stěny nabízejí různé druhy příměsí barev, které dodávají zajímavý povrch, například třpytivý nebo perleťový nátěr. Díky těmto úpravám ještě více zvýrazníte barvu.

Fialové textilie

Textilie všeho druhu jsou účinným a rychlým nápadem, jak změnit charakter interiéru. Zajímavým nápadem mohou být závěsy ve fialové barvě. Barva Very Peri je uklidňující a příjemná, takže by se skvěle hodila do ložnice, která by měla být spojena s odpočinkem a relaxací.
Dalším nápadem, jak představit nejmódnější barvu roku 2022, je zakoupit dekorativní polštářky v tomto odstínu. Pokud máte v obývacím pokoji pohovku v šedé, černé nebo bílé barvě, pak se vám budou líbit módní fialové polštáře. Nezapomeňte, že si můžete hrát s texturami, různými druhy materiálů a dokonce můžete odvážně kombinovat různé odstíny této barvy. Nesledujte módu slepě, ale přizpůsobte ji svým potřebám a preferencím.


Pokud v kuchyni používáte textil, bude vám slušet ubrus v této barvě. V kombinaci s bílým nádobím a kyticí čerstvých květin ve váze si budete připadat jako na večeři v Provence.
A pokud je fialová vaše oblíbená barva a milujete ji natolik, že se s ní jen těžko loučíte, pořiďte si povlečení v tomto odstínu. Very Peri v ložnici bude fungovat nejen v ložnicích princezen. Záleží na tom, k čemu ji přiřadíte. Pokud chcete ložnici osvěžit, nechte si na stěnu za postelí umístit zajímavé, umělecké, prošívané čelo. Zajímavě bude vypadat stěna pokrytá dřevěnými prkny nebo strukturálním betonem. V posledních letech se do módy dostaly také nástěnné malby, které se po dlouhé době vrátily do obliby. Vezměte prosím na vědomí, že volba barvy fialové určuje charakter sady. Pokud zvolíte klasické bílé prostěradlo, dosáhnete jemného, decentního efektu. Tato kompozice bude vypadat úplně jinak s tmavým dekorem, který dodá aranžmá výrazný charakter.

Příslušenství pro váš domov v barvě Very Peri

Na závěr bychom vás rádi upozornili ještě na jeden způsob, jak můžete nejmódnější barvu 2022 využít ve svém interiéru. Mluvíme samozřejmě o příslušenství, které je velmi často podceňováno. Přesto může umístění velké dekorativní vázy na stůl ve vaší oblíbené barvě zcela změnit charakter vašeho interiéru. Nebojte se proto hrát si s těmito doplňky. Zajímavě mohou vypadat figurky, sošky nebo dekorativní svíčky ve fialových odstínech. Barvy vybírejte s rozvahou. Pokud budou základem pastelové fialové, dejte jim pastelového společníka nebo je spojte s teplými tóny, které spolu budou dobře ladit.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články