• Průvodce

aktualizováno

Nejmodnější barvy do interiérů v roce 2017

Najmodniejsze kolory do wnętrz w 2017

Barevné trendy, pokud jde o uspořádání interiérů, se každý rok trochu mění díky novým inspiracím. Napadlo Vás někdy, kdo skutečně stanovuje barevné trendy?  Za tím vším stojí Pantone Color Institute. Tato americká firma od více než 50. let je pionýrem a autoritou ve světě barvy. Jaké barvy by měly převládat v interiérech v tomto roku?

 

Barvou roku 2017 podle Pantone Colour Institute je Greenery, která má být symbolem renesance, naděje a svěžesti. Toto je spojeno s potřebou návratu k přírodě a odloučení od ultra moderních a minimalistických řešení, které jsou spojená s přílišnou sterilitou a městským životním stylem. V tomto roku toužíme po klidu, relaxaci a harmonii. Právě tento efekt nám přinese tónovaný odstín zeleně.

Institut Pantone stvořil nejznámější na světě systém barevné identifikace. Stanovené Pantone barvy utváří trendy v mnoha oblastech na celém světě od polygrafie, mody a designu, po urbanistiku. Vybírané barvy jsou také inspirací během tvoření kolekcí nábytku a interiérových doplňků.

 

Hlavním motivem většiny barevných sestavení v tomto roku má být návrat k přírodě. Měli bychom tedy vybrat tónované barvy, které nás přiblíží k přírodě a pomáhají uvolnit napětí. Samozřejmě to neznamená, že podle nejnovějších trendů bychom měli kupovat pouze zelený nábytek. Dobře je však se vrátit ke klasičtějším odstínům, které imitují přírodní textury a barvy, takových jako jsou tónované odstíny hnědé barvy, béžové, zelené, krémové a šedé. Avšak jestli máme moderně zařízený interiér s minimalistickým charakterem, ve kterém převládají odstíny bílé a šedé barvy, efektním doplňkem se může stát křeslo Ušák nebo jiný stylisticky zajímavý model v kontrastním odstínu. Pantone Color Institute nezapomněl také na minimalisty, kteří preferují bílé a černé interiéry. Jejich surovost mohou doplnit jasnou žlutou barvou a růžovou z palety Graphic Imprints.

 

Pro osoby, které ocení rafinované kompozice vytvořeno sérii Reminesence, ve které se nacházejí tmavý granát, odstíny hnědé barvy, tónovaný olivový a dokonce i máta. Pro klasické, ale moderní interiéry je stvořená paleta Day Dreaming, kterou vyplňují pastely. Loňská růžová a blankytná barva je doplněná o žlutou a zelenou.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články