• Ložnice
  • Místnosti
  • Trendy

aktualizováno

Nejmódnější model toaletního stolku – zjistěte, jak vypadá!

Toaletní stolek je často opomíjeným detailem při návrhu dokonalé ložnice, který může interiér výrazně změnit a dodat mu šmrnc. Nejmodernější model toaletního stolku má jednoduchý tvar a umožňuje snadné uspořádání kosmetiky nebo jiných drobných předmětů. Zjistěte, jak vypadá ideální toaletní stolek a jak ho začlenit do interiéru ložnice.

V tomto článku se dozvíte:

  • Co je to toaletní stolek?
  • Jaký je nejmódnější model toaletního stolku letošní sezóny?
  • Jak zkombinovat toaletní stolek s dalším nábytkem v ložnici?

Toaletní stolek – nábytek nejen pro dámy

Malý, nenápadně tvarovaný toaletní stolek je nábytek, který zvyšuje funkčnost interiéru ložnice. Toaletní stolek, tedy úzká police nebo skříňka u zdi, kam můžeme umístit nejčastěji používanou kosmetiku, je oblíbeným kusem nábytku všech žen. Doplněné zrcadlem vám usnadní péči váš zevnějšek a zajistí dokonalý make-up. Toaletní stolek s výsuvnou deskou může posloužit také jako dodatečný pracovní stůl v malém bytě.

Nejmódnějším modelem toaletního stolku je ten, který plní několik funkcí současně. Měl by zabírat velmi málo místa, měly by se do něj vejít všechny předměty, které chceme mít v ložnici na viditelném místě, a zároveň by měl být elegantní a ladit s místností, kterou zdobí. Úhledný toaletní stolek může být také místem, kam si večer odložíte knihu, postavíte sklenici vody nebo umístíte drobné elektronické zařízení. Tímto způsobem poslouží nejen paní domu, ale i ostatním členům domácnosti.

Jaký je nejmódnější model toaletního stolku?

Toaletní stolek, dobře sladěný s místností, může v ložnici úspěšně nahradit sadu nočních stolků. Je to účinný kompromis v případě, že v ložnici není dostatek prostoru nebo když má místnost neobvyklé tvary. Když si pak vyberete toaletní stolek v jednom z nejoblíbenějších designů této sezóny, budete ho moci snadno zakomponovat i do toho nejnáročnějšího domácího prostoru.

Moderní konzole Nicole je příkladem toho, jak vypadá nejmodernější model toaletního stolku. Toaletní stolek se skládá z úzké a podlouhlé konzoly v bílé barvě s rýhovaným čelem a samostatně namontovaným zrcadlem. Toaletní stolek působí mimořádně lehce a elegantně – spolu se zlatými štíhlými nohami vnáší do místnosti lehkost. Tento nejmódnější model toaletního stolku není jen poličkou na parfém nebo lampičku. Má také praktickou zásuvku, kterou lze otevřít pomocí vyššího vysunutého čela a uložit do ní nejpotřebnější drobnosti.

Toaletka je vybavena dvěma stejně velkými zásuvkami. Korpus má tvar krychle a vyžaduje, aby byla skříňka připevněna ke stěně nebo k jinému kusu nábytku. Nábytek doplňuje zrcadlo ve zlatém rámu ve stejném odstínu jako nohy. Tímto způsobem můžeme bez ohledu na velikost místnosti a výšku stěny pohodlně umístit všechny potřebné předměty.

Pro TIP: Moderní toaletní stolek, který se skládá ze dvou samostatných kusů, je řešením, díky kterému snadno vyzdobíte neobvyklou ložnici. Pokud nemáte místo na velké zrcadlo nad konzolou, doplňte ho menším zrcadlem ve stejných barvách. Případně můžete zvolit pouze konzolu a zrcadlo použít v předsíni, a vyhnout se tak dojmu chaosu.

Kam umístit toaletní stolek v ložnici?

Úzká konzole v ložnici, která zabere málo místa, je dobrý nápad, zejména pokud sníte o dokonalém pořádku v blízkosti postele. Pokud má toaletní stolek nahradit tradiční noční stolky po obou stranách postele, je vhodné jej umístit v blízkosti místa, kde spíte. Pokud je však toaletní stolek určen také jako mini pracovní stůl, je správným řešením umístit jej v blízkosti okna, které umožňuje přístup denního světla.

Dvoudílný toaletní stolek v ložnici zaujme minimalisty. Jeho skromný tvar umožňuje vystavit na horní straně designové lahvičky s parfémy nebo umístit kytici květin do dekorativní vázy. Několik centimetrů od toaletního stolku je užitečný zdroj světla, který lze použít, kdy je venku zataženo nebo je již večer. Zdroj světla nesmí být příliš intenzivní, aby vás nerozrušoval před spaním, ale dostatečně silný, aby řádně rozjasnil celý váš obličej.

Originální uspořádání s toaletním stolkem

Toaletní stolek v ložnici se může stát nejvýraznějším kusem nábytku. Pokud zkombinujete barvu rámu postele s regálem nebo nočním stolkem, můžete si dovolit hrát s barvami a tvarem. Jemný toaletní stolek ve světlé barvě se zlatými nohami je výrazem elegance a stylu. Takto navržená toaletka do ložnice se bude dobře vyjímat jak v klasických interiérech, tak v místnostech ve stylu boho a vintage.

Bílá skříňka s drážkovaným čelem je stylizovaná do klasicistního stylu. Zlaté štíhlé nohy a rám ve stejné barvě dodají ložnici nenápadný lesk. Vedle lesklých nohou se v místnosti mohou objevit i další zlaté detaily – nádoby na kosmetiku, květinový flakon, zlaté květináče nebo pozlacené nástěnné lampy ve vintage stylu.

Bílá a zlatá konzole je dobrým řešením do ložnice, kde chybí světlo. Světlý kus nábytku v rohu místnosti opticky zvětší místnost a učiní ji prostornější. K dosažení tohoto efektu pomůže světlá podlaha, např. z bělené borovice, a bílé nebo krémové stěny. Přírodní žaluzie a okenní rolety z bavlny nebo lnu dodají celému relaxačnímu prostoru útulnost. Skromný toaletní stolek, který se skládá ze dvou částí, lze umístit pod obraz, který zabírá hlavní stěnu u postele. Přidejte měkký koberec a nadýchané polštáře a získáte interiér, který vám umožní plně relaxovat.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články