• Průvodce

aktualizováno

Nejpraktičtější rohové sedací soupravy – inspirace

Sedací nábytek obvykle hraje hlavní roli v každém obývacím pokoji. Přitahuje pozornost nejen svými velkými rozměry, ale také vzhledem a relaxační funkcí. Kdo z nás nemá rád ponoření se do uklidňujícího objetí pohodlné pohovky, křesla nebo rohové sedací soupravy po dlouhém náročném dni? Při výběru rohové sedací soupravy do vašeho obývacího pokoje je proto dobré zvážit několik důležitých faktorů, abyste si mohli plně užívat funkčnosti nábytku. Připravili jsme pro vás několik návrhů extrémně pohodlných, praktických a zároveň efektivních sedacích souprav.

Funkcjonalny narożnik Roma

 


Rohová sedací souprava – hlavní prvek obývacího pokoje

Rohová sedací souprava je jedním z nejoblíbenějších kusů nábytku v našich obývacích pokojích. V poslední době zcela nahradila tradiční pohovky a skládací postele. Nyní volíme tato řešení do  pokoje pro hosty nebo děti. Současné rohové sedací soupravy překvapí funkční strukturou v kombinaci s moderním vzhledem. Ačkoli základním úkolem tohoto kusu nábytku je samozřejmě poskytnout pohodlný odpočinek, musí také vypadat originálně. Rohová sedací souprava je obvykle největší kus nábytku v místnosti, proto přitahuje zejména pozornost, a proto musí být správně vybrána pro podmínky a estetické potřeby obývacího pokoje. Při rozhodování o koupi sedací soupravy musíme věnovat pozornost několika důležitým detailům.

 Funkcjonalny narożnik Loft

Klíčem je funkčnost

Při nákupu rohové sedací soupravy musíme vzít v úvahu, že se jedná o investici na několik let. Je proto dobré si zvolit nadčasový vzor s pevnou strukturou a vysoce kvalitním materiálem. Funkčnost nábytku se projevuje jak jeho solidním zpracováním, tak možností neomezeného použití. Spací, rozkládací a relaxační funkce jsou hlavními faktory. Rozložení by mělo být rychlé a tiché. Výplň spací plochy by měla být kvalitní, aby umožnila klidný a zdravý spánek. Důležité je také čalounění nábytku. Materiál by měl být odolný a snadno čistitelný. Naštěstí výrobci nabízejí vysoce kvalitní látky a čalounění Magic Home. Materiály na kvalitních sedacích soupravách mají tyto vlastnosti:

  • neztrácejí barvu

  • nemačkají se

  • neodírají se

  • snadno se čistí

Funkcjonalny narożnik Enzo 

Na velikosti záleží

Rohová sedací souprava musí být pohodlná pro použití jak při spánku, tak při sezení. Před nákupem je dobré zvážit také velikost místnosti a dalšího nábytku v obývacím pokoji. Sedací souprava by neměla bránit pohybu po obývacím pokoji. Čím větší však sedací souprava je, tím větší jsou možnosti pohodlí. Dejte si však pozor na chybný výběr proporcí ve vztahu k velikosti místnosti, který se může brzy projevit na komfortu užívání.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články