• Průvodce

aktualizováno

Nejzajímavější nábytek v retro stylu

Minulé časy nás stále inspirují a nejlepší návrhy nábytku z minulosti stále pronikavě vstupují do našich interiérů. Styl nábytku a předměty s duší se k nám stále vrací a není divu, protože takové předměty vypadají krásně a také jsou nadčasové. Sofistikovaná art deco pohovka nebo stylové křeslo ze 70. let se jistě stane jedinečnou ozdobou jakéhokoli obývacího pokoje. Nábytek v retro stylu vyhovuje nejen stylizovaným interiérům, ale harmonizuje také s moderním a minimalistickým uspořádáním. Podívejte se na naše návrhy nábytku stylizované v retro stylu, které budou ladit s vaším moderním interiérem.

 

Retro styl je spojen s původním designem 60. a 80. let. V interiérech dominovaly pastelové barevné kompozice, například barvy tyrkysová, žlutá a zelená. Byly také upřednostňovány vzorované akcenty: puntíky, proužky a geometrické kličky, které nyní znovu přichází na scénu. Nábytek byl také charakterizován především zdůrazněnou texturou dřeva. Retro nábytek se neobejde bez zaoblených hran a dřevěných zužujících se nohou. V současné době je tento typ designu patrný zejména ve skandinávském nebo ekologickém stylu.

 

Jak vybrat nejlepší nábytek v retro stylu? Nejdůležitější je správný tvar a povrchová úprava, jelikož odlišují vintage styl od ostatních eklektických trendů. Můžete však experimentovat s barvami a vzory. Nábytek jako sedací souprava s křesly nebo taburetem v retro stylu budou vypadat skvěle v jakékoli barvě, nicméně musí splňovat jednu podmínku a to hluboká, pohodlná sedadla. Některé návrhy nábytku se trvale staly součástí historie designu. Modernistické křeslo „LC2″ od Le Corbusiera, křeslo z dílny manželského páru Eames nebo klasický stolek ve tvaru ledviny jsou modely, jejichž návrhy najdete v obchodech i dnes.

 

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články