• Místnosti
  • Obývací pokoj

aktualizováno

Obývací pokoj v koloniálním stylu v několika krocích

Elegantní klasika v anglickém stylu smíchaná s nádechem exotiky – tak by se dal ve zkratce popsat koloniální styl v interiérech. Jedná se o interiérový design, který určitě vyhoví vkusu každého, kdo miluje cestování a obklopuje se přírodními, ale propracovanými materiály, nábytkem, doplňky nesoucími příběh ze vzdálených zemí. V současné době se koloniální styl objevuje stále častěji v aranžérských projektech, proto jsme se rozhodli vám jej trochu představit.

Co je to koloniální styl?

Uspořádání navržená v koloniálním stylu mají jasný vliv afrických, indických a jihoamerických kultur. Sady nábytku do obývacího pokoje a příslušenství se dokonale doplňují a vytvářejí efektivní kombinaci elegance s etnickými tóny. Koloniální styl obsahuje klasické britské viktoriánské prvky v designu nábytku. Celek je doplněn dekoracemi a textiliemi, jejichž formy a vzory jsou charakteristické pro etnické kultury a jiné. Souvisí to s historií tohoto stylu. Protože koloniální styl sahá až do devatenáctého století v britských koloniích, které tehdy tvořily až čtvrtinu populace země. Výsledkem je, že Britové žijící v koloniích spojili viktoriánský nábytek a vášeň pro eleganci s místním designem.

meble do salonu 

Nábytek do obývacího pokoje v koloniálním stylu 

Nábytek do obývacího pokoje má velký dekorativní potenciál a do značné míry formuje estetický charakter jednotlivých interiérových úprav. Jaký nábytek do obývacího pokoje byste měli v koloniálním stylu vybírat? Hlavním hrdinou každého obývacího pokoje je samozřejmě sada čalouněného nábytku. Nábytek Chesterfield, tj. Pohovka, u které jsou područky stejně vysoké jako opěradlo, se perfektně hodí do koloniálního obývacího pokoje. Charakteristické je pro ně také dekorativní prošívání. Skvělým nápadem jsou také klasické sety z přírodní kůže a nadčasové křeslo Ušák. Celý relaxační prostor můžete doplnit konferenčním stolkem z přírodního dřeva a kovovým rámem. Jiný nábytek do obývacího pokoje, jako jsou komody, police a konzoly, by měl být vyroben z přírodního dřeva a měl by mít masivní, těžkou formu. Jejich barvy by měly být v barvách tmavého exotického dřeva (např. Eben nebo palisandr nebo bud). Zatímco komody a police by měly mít jednoduchý tvar, šatníky a vitríny by měly být zdobeny precizně. Mohou obsahovat dekorativní řezby, tvarované nohy, zdobené sklo a také litinové rukojeti a kování. 

komplet mebli do salonu 

Doplňky v koloniálním salonku 

V obývacím pokoji v koloniálním stylu nelze opomenout etnické figurky, litinové a bronzové sochy, vzorované textilie, rostlinné a zvířecí vzory. Vítán je také dekorativní nábytek, jako jsou konzoly, regály nebo police. Takový stylový nábytek dodá aranžmá okouzlující a zároveň elegantní charakter. Povinnou ozdobou jsou také rostliny jako orchideje, jasmín, bambus a monstera. 

drewniane meble do salonu

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články