• Glamour
  • Styly

aktualizováno

Obývací pokoj ve stylu glamour

Styl glamour potěší svou brilantností, dekorativní formou zařízení a sofistikovanou elegancí. Není divu, že se stále častěji rozhodujeme vybavit náš obývací pokoj v tomto stylu. Elegantní styl glamour zcela jistě přitáhne pozornost vašich hostů a umožnění vám relaxaci v estetických podmínkách. Jak zařídit okouzlující obývací pokoj?

Styl glamour sofy Paris

 


Styl glamour – vlastnosti

Styl glamour je výrazem kouzla a nádhery, a proto je pro něj obývací pokoj dokonalým pozadím. Intenzivní odstíny, kontrasty i stylový nábytek a lesklé doplňky – to jsou vlastnosti, které nejlépe charakterizují styl glamour – tedy půvabný styl. V obývacím pokoji zdobeném v souladu s jeho stylem jsou vítány barvy fialové a růžové. Obě výrazné základní barvy a světlé pastelové barvy fungují skvěle. Lesklé doplňky dodají interiéru specifickou expresivitu a eleganci. Je dobré vyzkoušet nejen čalouněné nebo lakované nábytkové sady, ale také ozdobné křišťálové lustry, lesklé textilie, stříbrné nádobí a zrcadla ve vysoce dekorativních rámech.

Styl glamour szezlong Otoman 

Nábytek ve stylu Glamour

Obývací pokoj by měl být vybaven nábytkem pokrytým čalouněním a bohatě zdobeným. Masivní a zároveň mimořádně pohodlné pohovky, stejně jako křesla zde budou dobře fungovat. Pokud to velikost interiéru umožňuje, je dobrým řešením koupit efektivní lenošku, které dodá celému uspořádání vyšší třídu a propracovanost. Nábytek může být zdoben krásnými povrchovými úpravami hran a prošíváním čalounění. Vysoce lesklý obývací pokoj s dekorativními ornamenty bude vypadat krásně v kombinaci s minimalistickými stoly se skleněnými deskami nebo komodami se zrcadlovými čely. Chesterfield pohovky a barokní křesla potažené plyšem také vypadají krásně a tvoří tak dokonalý glamour interiér.

Styl glamour Paris 

Doplnění obývacího pokoje ve stylu glamour

Uspořádání obývacího pokoje ve stylu glamour musí být perfektní. Tohoto efektu dosáhnou právě dekorace a doplňky. Díky lesklým látkám, zlatým a stříbrným detailům a křišťálovým ozdobám bude obývací pokoj okouzlující. Třpytivé, saténové dekorativní polštáře, propracované svícny ze stříbra nebo skla, třpytivé lustry a podnosy se svíčkami jsou podstatou dekorativnosti. Styl glamour se neobejde bez stylového zrcadla v dekorativním rámu, který rozjasní obývací pokoj a vizuálně ho zvětší. Komody a police by měly být zdobeny elegantně zarámovanými fotografiemi a vázami.

Styl glamour fotel Paris Lux 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články