• Styly

aktualizováno

Pohovka ve skandinávském stylu – jak ji vybrat?

Sedací nábytek je nejdůležitějším vybavením v každém obývacím pokoji – dává mu zvláštní styl a krásný vzhled. Útulná pohovka a pohodlné křeslo umožňují po dlouhém dni blažený odpočinek v dokonale pohodlných podmínkách. Stále více dychtíme zdobit své interiéry ve skandinávském stylu, a proto jsme se rozhodli zabývat se otázkou výběru účinné a funkční pohovky v souladu s tímto designem.

 

Co charakterizuje pohovku ve skandinávském stylu?

Dokonale navržená pohovka inspirovaná skandinávským designem se vyznačuje jednoduchostí, nadčasovou elegancí a funkčností. Na barvě příliš nezáleží, jelikož jak čalounění v tlumených barvách, tak i živé, energické barvy budou pro tento styl odpovídající. Ve skandinávském stylu nejsou vítány vzory a příliš ozdobné detaily a to proto, že ve skandinávském stylu je vždy na prvním místě jednoduchost. Sedací nábytek by měl být také univerzální – aby se snadno vešel do tradičně uspořádaných obývacích pokojů a také do minimalistických a moderních uspořádání s převahou geometrických tvarů. Pohovka by měla být praktická, což je typické pro skandinávské návrhy interiérů. Skandinávský styl tedy znamená kombinaci dekorativní funkce s praktickým využitím. Hlavním prvkem nábytku v tomto stylu je pohodlí.

Pohovka efektivní a zároveň praktická

Ve skandinávských interiérech plní nejreprezentativnější funkci pohovka nebo rohová sedací souprava a nejde jen o dokonalé obohacení interiéru z hlediska estetiky, ale jde také o funkčnost nábytku. Dokonalým příkladem nábytku, který odráží kouzlo severoevropského designu, je pohovka Belinda – je to velmi kvalitní nabídka pro všechny milovníky nadčasového designu s vysokou kvalitou a funkčností. Pohovka, charakterizovaná jednoduchostí, klasickým tvarem a vyváženou dekorativností, přinese obývacímu pokoji styl. Je třeba si uvědomit, že model nábytku v tomto stylu bude nejlépe vypadat v kombinaci s přírodními materiály, jako je dřevo, len nebo bavlna.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články