• Průvodce

aktualizováno

Postel boxspring – luxus ve vaší ložnici

Donedávna byla postel boxspring spojována pouze s vybavením luxusních hotelových pokojů a apartmánů. Jedinečný komfort, který poskytují postele boxspring, si nemusíme užívat jen na dovolené, protože v dnešní době se staly boxspringy dostupnějšími i pro vybavení domácností. Zjistěte, jaké jsou vlastnosti těchto neobvyklých typů postelí a zda se hodí i do vaší ložnice.


Postel boxspring – proč ne?


Postele boxspring jsou oblíbené zejména v USA, Kanadě a Austrálii. Právě tam se zpočátku staly velkým fenoménem. U nás je bylo možné najít pouze v exkluzivních hotelech a apartmánech. Jejich luxusní charakter a originální estetiku si dnes můžeme užít i v domácích interiérech. Jejich ceny se staly mnohem dostupnějšími a velikosti vhodnější pro bytové prostory. Postelí boxspring si ceníme nejen kvůli originálnímu designu a masivnímu tvaru, ale především kvůli vynikajícímu pohodlí, které poskytují. Jejich výhodou je vysoká kvalita a dlouhá životnost, díky čemuž je lze používat po mnoho let, aniž by došlo ke snížení vzhledu nebo kvality. V současné době jsou k dispozici v široké škále vzorů, barev i designových stylů, díky čemuž si každý najde model podle vlastních požadavků.

łóżko kontynentalne do sypialni 


Čím se odlišuje postel boxspring od jiných postelí?


Postele boxspring, často označované jako hotelové postele, jsou spojeny především s masivní formou, stejně jako s vysokým čelem, o které se lze pohodlně opřít. To, co je však odlišuje od tradičních postelí, je jejich výška. Postele boxspring mají jedinečnou konstrukci, která se skládá ze dvou charakteristických prvků:

  • spodní dřevěný korpus – tento je vyplněn matracemi s bonnelovými pružinami

  • kapsičková matrace umístěná na matracích pružinových, která je v jedné rovině s rámem postele a vytváří tak jednotný povrch

Výhodou kapsičkové matrace je, že pružiny jsou umístěny každá samostatně v tzv. kapsách. Díky tomu je vyvíjen tlak na jednotlivé pružiny a není přenášen pohyb z jedné na druhou. Matrace je velmi pohodlná a zajišťuje zdravou polohu těla, když spíte. Toto řešení ocení zejména páry, protože matrace se přizpůsobuje individuálnímu uživateli v jednotlivých oblastech.

łóżka kontynentalne 


Největší výhody postelí boxspring:

  • kvalitní zpracování

  • vysoká opěrka hlavy

  • vysoká ložná plocha usnadňující vstávání a sezení na matraci

  • kapsičková matrace pro zdravý a pohodlný spánek

  • elegantní design díky masivní formě

  • zajištění hygieny spánku díky prodyšnosti

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články