• Průvodce

aktualizováno

Postele Boxspring – luxus u vás doma

Boxspring postele byly donedávna spojovány pouze s pokoji luxusních hotelů nebo elegantních penzionů. Dnes si však můžeme jejich mimořádné užitné a estetické hodnoty užít i v domácích interiérech. Postel boxspring bude v ložnici nejen synonymem luxusu a elegance, ale také vám poskytne nejvyšší standard pohodlí. Zjistěte, zda vlastnosti postelí boxspring budou vyhovovat také vašim potřebám.


Čím se postel boxspring liší od jiných?

Boxspring postel je model postele, který je vizuálně spojen s matrací. Tvoří s ním jeden celek, díky čemuž vypadá extrémně efektivně. Kromě toho se vyznačuje pohodlným čelem, které slouží k pohodlnému opření a je plně čalouněné. Může být čalouněné ekologickou nebo přírodní kůží, stejně jako jakoukoli jinou látkou. Korpus postele boxspring stojí obvykle na krátkých nohách nebo může stát přímo na podlaze, což působí masivním dojmem. Zvláštností těchto modelů postelí je, že jsou vysoké. Vzhledem k tomu, že matrace je umístěna výše nad povrchem podlahy než u klasických postelí v ložnici, je mnohem pohodlnější z postele vstávat nebo na ni sedět. To ocení zejména starší lidé nebo ti, kteří mají problémy se zády.

łóżko kontynentalne 

Konstrukce postele boxspring

Postel boxspring se skládá z pevného korpusu, čalouněné opěrky hlavy, hlavní matrace (nejčastěji vícevrstvé vyrobené z vysoce elastické pěny) a vrchní matrace zajišťující větší pohodlí a hygienu. Někdy má postel místo dvou matrací jednu, ale ta je pak vícevrstvá a velmi silná, aby zajistila nejvyšší pohodlí během spánku. Pod matrací (na manželské posteli nebo dvou oddělených)se nachází rošt. Tato konstrukce zajišťuje optimální větrání, odvod vlhkosti a udržuje postel čistou. U některých modelů postelí boxspring mohou být čela vybavena osvětlením nebo reproduktory a rám pod matrací může být elektricky oladatelný. Taková moderní řešení zvyšují komfort používání nábytku.

łóżko kontynentalne ekoskóra 

Postele boxspring a design

Postele boxspring se kromě toho, že jsou mimořádně pohodlné a umožňují extrémně efektivní odpočinek, vyznačují také vynikající estetikou. Masivní struktura korpusu, zcela pokrytá čalouněnou látkou nebo kůží, vypadá elegantně, dokonce až luxusně. Integrovaný tvar postele boxspring znamená, že kromě své funkčnosti a pohodlného zpracování slouží také jako estetická výzdoba ložnice. Postele boxspring nebo také hotelové postele, jak se jim často říká lze ložnic zařízených jak v moderním, tak klasickém stylu. Jejich konečný design a styl bude určený barvami a typem užitého materiálu.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články