• Styly

aktualizováno

Postele na vysokých nohách – hit v interiérech

Postel je bezpochyby hlavním prvkem každé ložnice. Poutá pozornost především díky své centrální poloze, velikosti a designu. Nepřeháníme tedy poukazem na to, že život v ložnici se točí kolem tohoto kusu nábytku. Proto by měla být postel vybírána se zvláštní péčí, aby nám poskytovala pohodlí a zdravý spánek a také esteticky zapadala do uspořádání. V posledních sezónách jsou nejoblíbenější postele s vysokými nohami. Pojďme se na ně podívat blíže.

Postel – hlavní prvek ložnice

Uspořádání dokonalé ložnice vyžaduje specifickou péči a dobrou přípravu. Protože při zařizování tohoto interiéru je dobré pamatovat o tom, že má nejen podporovat relaxaci a být funkční, ale také mít uklidňující účinek na naše unavené smysly. Není nic lepšího než relaxovat ve své ložnici po dlouhém a náročném dni mimo domov. Jak barevná kompozice, tak vybraná sestava nábytku do ložnice a doplňky by měly přispívat k relaxaci, ale také k potěšení našich očí pěkným designem. Vzhledem k tomu, že postel je hlavním prvkem ložnice, měl by být tento kus nábytku vybrán se zvláštní péčí. Rozhodnutí ovlivní pohodlí a použitelnost nábytku, stejně jako estetiku celého uspořádání ložnice. Trh nabízí výjimečně široký výběr postelí, které se liší nejen funkčností a rozměry, ale také kvalitou a designem. Mezi nejoblíbenější postele v současné době patří postele na vysokých nohách.

łóżko na wysokich nóżkach 

Fenomén postelí na vysokých nohách 

Kromě postelí boxspring jsou v současné době v popředí postele na vysokých nohách. Oba typy nábytku se výrazně liší, protože působí zcela odlišným estetickým dojmem a jiným způsobem ladí s estetikou aranžmá. Postele boxspring jsou oblíbené díky masivní formě, vysoké ložní ploše a pozoruhodnému pohodlí, které poskytují. Na druhou stranu postele s vysokými nohami vypadají lehce, jsou designově jemnější a dokonale ladí s moderním uspořádáním. Jejich fenomén má svůj původ ve skandinávském stylu. Interiéry vyzdobené v tomto stylu potěší minimalismus, pokud jde o dekorativnost, s důrazem na praktický rozměr ve vybavení, stejně jako přírodní vzory a materiály. Vysoké nohy jsou jedním z nejcharakterističtějších prvků nábytku ve stylu Scandi. Mají je jak konferenční stolky, tak čalouněný nábytek. Díky vysokým dřevěným nohám působí nábytek jemněji a přirozeněji. Postupem času tedy i naše ložnice ovládly postele ve skandinávském stylu. 

łóżko na wysokich nóżkach 

Moderní postele na vysokých nohách 

V současné době design nábytku stírá hranice mezi jednotlivými styly interiéru, díky čemuž můžeme pozorovat módu pro eklekticismus. Díky kombinaci stylů v interiéru jsou úpravy jedinečnější a sofistikovanější. Výsledkem je, že také postele s nohami již nejsou charakteristické pro skandinávský styl a stále častěji se objevují v moderních nebo klasických ložnicových úpravách. Krásně vypadají postele s vysokými nohami, jejichž čelo a rám jsou čalouněné a zdobené prošíváním. Modely s kovovými vysokými nohami navíc dokonale ladí s moderním stylem. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články