• Koupelna
  • Místnosti

aktualizováno

Přehled nejmódnějšího koupelnového nábytku!

Plánujete rekonstrukci koupelny nebo stojíte před výzvou zařídit ji poprvé ve svém novém domově? Podívejte se, co je momentálně TOP, a zjistěte, co je v koupelnovém nábytku trendy. Zveme vás na přehled nejoblíbenějších řešení.

Co se dozvíte v tomto článku:

  • Jakými zásadami se řídí současní designéři při navrhování koupelen?
  • Jaký koupelnový nábytek je nejmodernější pro vaši koupelnu?

Jak jsou dnes navrženy koupelny?

Nejnovější návrhy koupelen se zaměřují především na praktická řešení. Vzhledem k malým rozměrům této místnosti v mnoha domácnostech je nutné maximalizovat využití prostoru. Neméně důležitá je otázka úložného prostoru pro mnoho různých předmětů. Někde přece musíte skladovat čisticí prostředky, kosmetiku pro celou rodinu nebo sady ručníků. Záleží také na pohodlí koupelny a na tom, aby ranní chystání bylo příjemné. Proto je součástí moderního koupelnového nábytku dostatek místa pro umyvadlo.

Pokud jde o praktickou stránku koupelnových nábytkových sestav, které jsou v současné době v módě, je důležitá také otázka snadné čistoty v koupelně. Závěsný nábytek je v současné době velmi oblíbený, a nemyslíme tím jen skříňky nad umyvadlem, ale také ty ve spodní části. Díky tomuto řešení budete mít velmi snadný přístup k podlaze těsně pod nábytkem a snadno udržíte celou podlahu čistou.

Níže vám představujeme některé z nejmódnějších a nejoblíbenějších koupelnových nábytků poslední doby. Najdete mezi nimi návrhy jak klasických, tradičních souprav, tak souprav s modernějším stylem.Sada nábytku s dvojitým umyvadlem Monako Grey Oak

Sada nábytku s dvojitým umyvadlem Monako Grey Oak

Naším prvním návrhem je závěsná nábytková sestava s dvojitým umyvadlem. Sada se skládá ze sedmi prvků: skříňky pod umyvadla, svislé, vysoké a hluboké skříňky, skříňky s kovovým košem na prádlo, dvou skříněk se zrcadlovým čelem, jedné mělké horní skříňky a dvou umyvadel. Celek je vyroben z kvalitní laminované desky a designově zajímavě kombinuje čela v barvě dubového dřeva a korpus, který byl vyroben z desky v odstínu diamantové šedi. Kombinace těchto barev se skvěle hodí do koupelen v loftovém stylu, které mají rády kombinace dřeva a tmavých barev.

Nespornou výhodou této sady je její velikost. Tento nábytek uspokojí početné rodiny, jejichž členové svádějí ranní bitvy o místo v koupelně. Tento problém vyřeší dvě rozměrná umyvadla. Chybět nebude ani úložný prostor a skříňky se zrcadlovými čely vám nejen umožní podívat se na sebe v jejich odrazu, ale také opticky zvětší prostor této místnosti. Co víc si můžete přát?

Sada koupelnového nábytku Havana pro dva – bílá matná

Módní koupelnový nábytek znamená, jak jsme již zmínili, praktická řešení, proto se držíme sestav, které potěší početné rodiny nebo ty, kteří si cení každodenního pohodlí a mají rádi hodně prostoru k využití. Tentokrát představujeme koupelnovou sestavu v klasickém stylu z bílé laminované desky. Na jedné straně je to velmi jednoduchý design, ale frézované přední strany mu dodávají elegantní nádech. Opět máme co do činění se soupravou závěsného nábytku, která má skříňku se zrcadlovými čely nad umyvadlem a dvě umyvadla – tentokrát pultová -, která jsou opřena o desku imitující beton. Za zrcadlovými čely se nachází mělký prostor, do kterého můžete uložit každodenní kosmetiku, jako jsou krémy, zubní pasty a kartáčky na zuby, a také nádoby s kosmetickými polštářky. Umyvadlová skříňka má čtyři prostorné zásuvky, do kterých se vejde spousta věcí. Do vysoké skříňky rozdělené na dvě zóny – spodní a horní – můžete schovat kosmetické potřeby a náhradní ručníky. Tato sada se bude líbit milovníkům klasického stylu a těm, kteří hledají jednoduchou eleganci.

Koupelnová souprava Roko – MDF černý lesk

Pokud hledáte koupelnový nábytek do moderní minimalistické koupelny, jste na správném místě. Právě máte před sebou trendy koupelnový nábytek, který se bude skvěle hodit do pánské koupelny nebo pro ty, kteří jednoduše ocení puristický minimalismus a klasickou kombinaci černé a bílé. Souprava se skládá ze dvou svislých závěsných skříněk, jedné (rovněž závěsné) skříňky pod umyvadlo s prostornou zásuvkou a závěsných skříněk se zrcadlovými čely. Přední části nemají úchytky, ale jsou vybaveny systémem otevírání PUSH CLICK, který nábytek činí ještě modernějším. Na nábytek byly použity dva druhy laminovaných desek: korpus byl vyroben z bílé laminované desky a čela z vysoce lesklé MDF desky. Geometrický charakter a kubistické tvary jednotlivých prvků jsou návrhem pro milovníky moderního designu.

Koupelnový nábytek s LED osvětlením a umyvadlem Devon Shetland Oak / Graphite

Posledním návrhem, který se dostal do naší sady, je sada závěsného koupelnového nábytku, který byl vyroben z matné desky imitujícího dřevo. Matná dřevěná povrchová úprava čel je v poslední době oblíbeným trendem, takže pokud hledáte nábytek, který je módní a praktický zároveň, tato sestava vás osloví. Designéři použili zajímavý postup, kdy je pouze část skříněk zakryta předními plochami. Přibližně třetinu každé jednotky tvoří otevřené police, na které můžete umístit krásné flakony s parfémy, pěkné nádoby s krémy a dokonce i flakon s květinami. Koupelna je přece místo, kde se máte cítit dobře, tak kdo říká, že sem nemůžete umístit dekorativní prvky?

Sada se skládá ze svislé vysoké skříňky, závěsné skříňky pod umyvadlo se dvěma zásuvkami, závěsné skříňky se zrcadlovými čely spolu s LED osvětlením a umyvadla na desku v grafitové barvě. Celá sada je mimořádně elegantní a skvěle se hodí do koupelen v moderním stylu. Je to dobrá volba, pokud máte zájem o módní koupelnový nábytek.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články