• Ložnice
  • Místnosti
  • Průvodce

aktualizováno

Přestavba ložnice za jeden den!

Ložnice je zvláštním interiérem každé domácnosti. Je to enkláva klidu a místo odpočinku. Proto je třeba dobře promyslet její uspořádání, aby výzdoba a vybavení nejen splňovaly očekávání z hlediska pohodlí a estetiky, ale také umožňovaly uklidnit smysly a relaxovat. I když je však uspořádání ložnice dokonale propracované, může se časem stát nudným a fádním. Pak nemusíte provádět generální rekonstrukci a vynakládat velké náklady. Stačí, aby se vzhled interiéru změnil rychlou metamorfózou.

Jak zařídit ložnici – na co si dát pozor?
V ložnici začínáme a končíme každý den. Proto je to místnost, která by měla navozovat auru klidu a pohodlí, aby před usnutím pomáhala uklidnit naše smysly a ráno poskytovala pohodlí při přípravě na odchod z domu. Nábytek a dekorace by měly být pohodlné, ale zároveň esteticky propracované, aby vytvářely ucelený vizuální dojem. Bude užitečné zvolit si vůdčí styl interiéru, v jehož rámci můžete snadno vybírat jednotlivé kusy nábytku a dekorací. Časem však může jakékoli uspořádání začít nudit. Rekonstrukce domu může být nepříjemná pro každodenní fungování domácnosti a stojí mnoho peněz. Existuje však způsob, jak osvěžit vzhled ložnice a dát jí nový výraz. Klíčem k úspěchu je výměna dekorací, úpravy oken a textilií v ložnici.
Krok I –  Výměna textilií
 
Textil v ložnici hraje zvláštní roli, pokud jde o vnímání estetiky tohoto interiéru. Hlavním prvkem každé ložnice je samozřejmě postel, protože zabírá nejvíce místa a obvykle je umístěna centrálně. Proto je dobré věnovat zvláštní pozornost vhodnému nastavení tohoto kusu nábytku. To znamená, že při výběru povlečení a dalších doplňků viditelných na posteli se vyplatí snažit se je vybrat v souladu s přijatým hlavním stylem uspořádání. Tak bude uspořádání vypadat harmonicky. Výměnou ložního prádla, ozdobných povlaků na polštáře a přehozů však dosáhneme efektu změněného prostoru.

Krok II – Změna uspořádání v oknech
 
Způsob uspořádání výzdoby oken v ložnici je důležitý nejen pro komfort užívání interiéru, ale také pro jeho estetickou hodnotu. Výměna dekorace v oknech za novou může snadno a levně vytvořit nový vizuální efekt ovlivňující celou kompozici uspořádání ložnice. Stačí vyměnit závěsy za nové, které se designem a barvou liší od těch předchozích. Můžete jít také o krok dál a zcela změnit styl uspořádání oken tím, že místo tradičních závěsů zvolíte například římské rolety.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články