• Průvodce
  • Trendy

aktualizováno

Probuďte svůj interiér ze zimního spánku pomocí jarních dekorací.

Jaro je čas, kdy se vše probouzí k životu, je barevnější a my cítíme novou energii a chuť něco dělat. Je to také období, kdy rádi provádíme úpravy interiéru v našem každodenním prostředí. Začínáme samozřejmě standardním jarním úklidem a poté přecházíme k úpravě a výměně dekorací. Díky tomu je naše domácí prostředí svěžejší, příjemnější a dokonale sladěné s jarní náladou domácnosti. Podívejte se, jak na jaře proměnit interiér.

Jak probudit domov ze zimního spánku?

V zimě nás nejvíce uklidní teplé a útulné interiéry, ve kterých se cítíme příjemně. Ideální jsou zemité barvy, spousta měkkých textilií, svíčky, středové dekorace se zimní tématikou a dekorativní svícny. Když však přijde jaro a vše se začne probouzet, je třeba změnit nejen náš životní styl, ale i naše okolí. Proto přichází na řadu známý jarní úklid a přestavba domácnosti, aby se domov probudil ze zimního spánku.

Jaro je časem barev, svěžesti a probouzející se energie, což by se mělo promítnout i do vzhledu našeho každodenního prostředí. Psychologové uvádějí, že vzhled míst, kde denně trávíme čas, má významný vliv na naši náladu a práceschopnost. Jarní úklid a estetické změny v interiéru jsou proto nejen symbolické, ale mohou na nás mít i pozitivní vliv. Proto se vyplatí vyhrnout si rukávy a osvěžit byt. Prvním krokem je samozřejmě generální úklid. Druhým krokem je dekorace.

Jarní dekorace

Jaro je ideální čas na změny. Interiéry stojí za to osvěžit, ale také nově zařídit. Díky tomu získají nový výraz a budou také odrážet změny, které se odehrávají kolem nás. Proto se vyplatí pozvat jaro i k vám domů a změnit vzhled místností pomocí základních barev, vzorů převzatých z přírody a také módních dekorací. Za tímto účelem jednoduše ukliďte všechny stávající dekorace a textilie a nahraďte je módními jarními dekoracemi. Nejlepším způsobem, jak vizuálně proměnit svůj interiér, je vyměnit textil za nový. Právě prvky, jako jsou záclony, závěsy, koberce a přehozy, mají největší vliv na konečný vzhled konkrétního uspořádání. Všechny tyto prvky je vhodné vybrat současně, aby spolu ladily a zapadaly do celkového stylu interiéru.

Jarní proměna v kostce:
  • Barvy – kanárkově žlutá, trávově a lahvově zelená, modrá, mořská modř, pastelová a pudrová růžová, neutrální tóny, tyrkysová.
 
  • Tkaniny – závěsy, ubrusy, dekorační polštáře a další textilie v základních odstínech a zdobené květinovými a rostlinnými vzory, vzdušné a zároveň hladké závěsy.
 
  • Vzory – květinové, zeleninové.
 
  • Dekorace – čerstvé květiny, svícny s barevnými svíčkami, rámečky s novými jarními fotografiemi, větvičky s poupaty ve vázích, zelené rostliny, květinové girlandy, zahrada ve skle.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články