• Ložnice
  • Průvodce
  • Trendy

aktualizováno

Proč je hybridní matrace určena pro ty nejnáročnější zákazníky?

Dokonalá matrace neexistuje? Nicméně! A v tomto článku to dokážeme. Podívejte se, proč je hybridní matrace tím nejlepším řešením pro Váši ložnice a jak si díky ní můžete zlepšit pohodlí a kvalitu spánku.

V tomto článku se dozvíte:

  • Jak si ji neplést s obyčejnou pružinovou nebo pěnovou matrací?

  • Z čeho se skládá hybridní matrace?

  • Pro koho je hybridní matrace určena?

Hybridní matrace – definice

Pokud Vás lákají vysoké pohodlné matrace, které najdete v dobrých hotelech, pak pro Vás bude hybridní matrace bude trefou do černého. Je to kombinace tradiční pěnové matrace s modelem bonnellovým. Už si nemusíte vybírat mezi jedním nebo druhým. Hybridní matrace je návrh pro nejnáročnější lidi. Díky němu zapomenete na ranní bolesti páteře a nebudete chtít opustit postel. Hybridní matrace jsou kouskem luxusu, který si můžete pozvat do své ložnice. Slibujeme, že Vaše páteř Vám za to poděkuje.

Konstrukce hybridních matrací

Pojďme se podívat, jak vypadá vnitřek hybridní matrace a zjistit, proč je tak pohodlná a proč je pro nás při výběru tohoto modelu tak těžké se ráno loučit s postelí.

Hybridní matrace jsou kombinací vlastností pěnové a pružinové matrace. Základem takové matrace je vrstva kapsových pružin. Platí pravidlo, že čím více kapes matrace má a čím menší je jejich průměr, tím je to lepší. Díky tomu má Vaše páteř dostatečnou oporu a je dobře odpružená proti vibracím. Na trhu jsou dostupné hybridní matrace s různou úrovní tvrdosti samotných pružin, což navíc vytváří zóny zodpovědné za podepření jednotlivých částí Vašeho těla.

Kvalitní hybridní matraci poznáte podle vysoké pevné vrstvy různých druhů pěn. Ty v konečném důsledku určují kvalitu Vašeho spánku. Tento vícevrstvý povrch může se sestávat z termoelastické pěny, vysoce flexibilní pěny, latexové vrstvy, sisalové nebo kokosové vrstvy, dokonce i gelové pěny. Nenechte se zmást matracím, které hybridové jsou jen z názvu. Běžné pružinové matrace mají také pěnové vrstvy, ale to, co odlišuje hybridní matrace od jiných, je jejich značná výška a různé druhy pěn. Celé je to samozřejmě zakryto speciálním krytem, který můžete sundat a mít k čištění.

Pro koho bude nejlepší hybridní matrace?

Díky vícevrstvé struktuře hybridní matrace se lidé s mírně větší tělesnou hmotností cítí velmi pohodlně. Hybridní matrace jsou díky pěnovým vrstvám, které dokonale ladí s tvarem těla, perfektní pro lidi, kteří bojují s problémy s bolestmi páteře. Jste typ sportovce, hodně trénujete a hledáte úlevu pro napjaté svaly? Hybridní matrace je taky pro Vás. Dokáže stabilizovat polohu páteře a uvolnit její svaly, takže se ráno probudíte odpočatí a maximálně uvolnění.

Hybridní matrace je také ideální pro páry. Pružinová vrstva dodává matraci dokonalý odraz a pěnová vrstva, která se charakterizuje vysokou bodovou elasticitou, dokonale se přizpůsobí tvaru Vašeho těla. Díky tomu Váš partner nebude cítit jakýkoli pohyb, i když se v noci často převalujete a neklidně spíte nebo se často budíte. Tato funkce se také osvědčí, když je větší rozdíl v tělesné hmotnosti mezi Vámi a Vaším partnerem. Díky velkému počtu nezávislých opěrných bodů se vyhnete riziku, že se jeden z vás „zhroutí“ pod tíhou druhé osoby. Na takové matraci můžete spát přituleni k sobě a přesto bude mít každý z Vás dojem, že spíte na své matraci.

Vzhledem k tomu, že hybridní matrace mají tolik vrstev, budou spásným modelem zejména pro pohybově postižené osoby, nemocné či seniory. Ocení ji i lidé, kteří v posteli tráví mnoho hodin nejen při spánku, ale i večerním čtením, nebo ti, kteří v posteli občas organizují malé promítání filmů nebo se postel stává jejich domácí pracovnou s notebookem na svém klíně.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Jiřina Zapletalová

Související články